BT

Milyen egy valóban családbarát vállalat? A BT válaszol!

A BT (British Telecommunications) a világ egyik vezető info- és telekommunikációs szolgáltatójaként 170 országban van jelen és globálisan közel 90.000 főt foglalkoztat – amihez a magyarországi üzleti szolgáltatóközpont (BT ROC Kft.), több mint 2200 fővel járul hozzá Budapesten és Debrecenben.

 

Mindezeket azért érdemes hangsúlyozni, mert jól mutatják, hogy egy nagy és szerteágazó tevékenységű szervezetről van szó, ahol ugyan többségében fiatal, de rendkívül különböző családi és kulturális hátterű, szakmai tudású, karriercélú és érdeklődésű kollégát foglalkoztatunk. Éppen ezért a BT számára kiemelten fontos szempont a munkatársak közérzete, amit a céges kultúra, a munkakörnyezet, a 9 aktív belső közösség, a dolgozói rendezvények, a folyamatos képzések és juttatások széles választéka ezt a célt szolgálják.

A BT 2200 fős magyarországi szervezetét túlnyomórészt fiatal, a családalapítás küszöbén álló, vagy azon éppen átlépő munkatársak alkotják, hiszen a dolgozók átlagéletkora 35 év, és 50%-uk nő. Intézkedéseinkkel törekszünk arra, hogy lehetőségeinkhez mérten minél inkább kedvezzünk munkatársainknak és családtagjaiknak, valamint a hozzájuk köthető mintegy 1000 gyermeknek. Ezen szemléletmód eredményeként, valamint a dolgozói felmérések alapján számos munkavállaló- és családbarát intézkedés került bevezetése, a teljesség igénye nélkül:

  • a rugalmas- vagy részmunkaidő, a táv- és hibrid munkavégzés lehetősége;
  • a rugalmas, dolgozói szempontokat figyelembe vevő szabadságolási rend;
  • a cég által biztosított magán egészségbiztosítás, mely rendkívül kedvező feltételekkel a családtagokra is kiterjeszthető, illetve a terhesgondozást is lefedi;
  • családi napközis férőhelyek biztosítása vállalati juttatásként;
  • mikulás rendezvények;
  • családi és sport napok.

Ezen törekvések elismeréseként a BT az első vállalatok között szerepelt, amelyek 2012-ben megkapták az ’Év Családbarát Munkahelye’ díjat. Ez a rendkívül pozitív visszajelzés olyan motivációt jelentett a további fejlődéshez, hogy ezt a sikert 2014-en és 2016-ban is meg tudtuk ismételni.

Az ezen évek és pályázatok alatt felhalmozódott tapasztalati tudást pedig szeretnénk megosztani az út elején járó más vállalatokkal is, így a Balansz Közösség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felkérésére már ötödik éve dolgozunk mentor vállalatként az Év Családbarát Vállalata programban. A rendszeres, jó gyakorlatmegosztó találkozók és közös akciók segítségével egyre több kis- és középvállalkozás, valamint nagyvállalat munkavállalója és családjuk életét tesszük könnyebbé évről évre. Az itt felmerülő tapasztalatok megosztása számunkra is hasznos, akár további fejlődést és olyan új ötleteket is hozhat, mint például a gyerekbarát játéksarkok kialakítása az irodaházban.

Ha saját bőrödön is megtapasztalnád a családbarát gondolkodásmódot, rád várnak nyitott pozícióink a btcareers.hu oldalon!