Határidőnaplló_FrissDiplomas.hu

Ezekkel a kreatív határidőnaplókkal többé válhatnak a mindennapjaid 2022-ben

Idén is összegyűjtöttük számotokra a leginspirálóbb határidőnaplókat, amik támogatnak Titeket egy sikeres, hatékony új év mindennapjainak megtervezésében. Ajánlónkban kifejezetten magyar tervezők munkáit mutatjuk be, olyanokat, melyek többet adnak, mint egy hagyományos határidőnapló, hiszen különböző gyakorlatokkal az önismeret fejlesztésére, lelassulásra biztatnak.

Ha megengedtek egy személyes perspektívát, én amióta az eszemet tudom, imádom megtervezni a mindennapjaimat. Azt kell mondanom, manapság nincs könnyű dolgom, amikor határidőnaplót választok magamnak a következő évre, mert egyre több a hagyományosnál már sokkal izgalmasabb, valamilyen többletet adó napló. Egy ilyen kis könyv már nem csak a feladataim elvégzésében és időzítésében a társam, hanem a mindennapjaim kiegyensúlyozottságához is hozzájárul. Jöjjenek a kedvenceim!

 

1. MindArt – A kreatív önismereti határidőnapló (öröknaptár)

 A MindArt idei határidőnaplója öröknaptárként szolgál, azaz bármikor el tudjuk kezdeni, amikor úgy érezzük, szívesen foglalkoznánk egy kicsit önmagunkkal. A napló két pszichológus, Pál Kata Dorottya és Sas Eszter Krisztina munkája, s minden hónapban egy-egy önismereti témát helyez a középpontba. Ilyenek az öngondoskodás, a türelem, az önegyüttérzés, vagy a határok. A naplóban számos önismereti gyakorlatot, pszichoedukációs összefoglalót és inspiráló idézetet találhatsz, emellett éves öngondoskodási szokáskövető is segíti, hogy kiegyensúlyozottabb légy. Ha tehát szeretnéd a következő évben önmagadat a fókuszba helyezni és különböző, izgalmas témákon gondolkodni önismereti utadon, akkor ez a határidőnapló szuper útitársad lehet.

Kép: https://www.instagram.com/p/CWV_vQ4KUim/

2. Slow Budapest – Anti-határidőnapló

A Slow Budapest is immár sokadjára adja ki Anti-határidőnaplóját, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A napló szívmelengető grafikáival, az extra matricacsomaggal megszínesítheti mindennapjaidat. Az a hitvallása, hogy ne csak a stresszt okozó feladatokra és határidőkre jusson idő, hanem a feltöltődésre és az önismeretre is. Az Anti-határidőnapló abban támogat, hogy ne csak a rohanásról szóljon az életed, hanem legyen lehetőséged lelassulni és foglalkozni saját magaddal is. A napló a mindfulness alapú önfejlesztés köré épül, és segítségével megteremtheted a csendet és a nyugalmat a rohanó hétköznapok során.

Kép: https://www.instagram.com/p/CWBP3gboS_F/

3. Fatimapanka Lifestyle book: az élettervező napló

A @fatimapanka által tervezett határidőnapló idén másodjára jelenik meg, s a mindennapjaink megtervezéséhez járul hozzá többek között szokáskövető, heti menütervező, célkitűző és összegző oldalakkal. Fatima olyan naplót igyekezett megálmodni, amely a zsúfolt hétköznapok feladatainak nyomon követése mellett a lelket is ápolja. A naplót a bullet journal módszerei inspirálták: helyt kaptak benne gondolatkiöntős és “tracking” oldalak is. A Fatimapanka Lifestyle Book illusztrációért idén Jen Barbi @barbsiegraphy felelt, életigenlő, vidám, buja rajzai már csak végiglapozgatva is energiával tölthetnek fel. A naplóhoz idén is jár egy 12 szókártyából álló csomag, amiből minden hónapban ki tudunk húzni egyet. Ez a hónap elején még előfordulhat, hogy nem jelent olyan sokat, de minél többet gondolkodsz rajta, annál inkább megtelik tartalommal. A kártyahúzás egyfajta rituálé is lehet, az énidő tartalmas része.

Kép: https://www.instagram.com/p/CWwGA0boQl_/

4. Poket – Egy év, végtelen mi

Ha egy olyan naplóra van szükséged, ami a zsebedben is elfér, ám mégis túlmutat a hagyományos, egyszerű határidőnaplókon, akkor a Poket Egy év, végtelen mi című kiadását neked találták ki. A Poket tavaly adta ki az első évtervezőjét, s az idei verzió már az arra kapott visszajelzésekkel kiegészülve jelent meg. A 2022-es kiadás középpontjában az emberi kapcsolatok, a kommunikáció és a nyitottság áll. Rengeteg megindító, inspiráló gondolat kapott benne helyet, az irodalmi tartalmakat pedig Fodor Ákos versei biztosítják. A napló arra biztat kérdéseivel, hogy minden nap gondolkodj azon, hogyan tudod saját magad a lehető legjobban megélni a közösségben. Az idei Poket határidőnapló nagykövetei pedig Puskás-Dallos Bogi és Puskás-Dallos Peti.

Kép: https://www.instagram.com/p/CV2Pd0wI0NI/

 

Novák Dóra