Karacsony_Frissdiplomas.hu

Hogyan éld túl az ünnepeket

Nem elég, hogy év közben állandó társad a stressz, az ünnepek alatt sem tudsz tőle szabadulni? Inkább idegörlő a készülődés, mintsem kikapcsolódás? Ennek nem kell így lennie! Cikkünkben 5 olyan tippet szedtünk össze, melyek segítségével számodra is békésen telhet az ünnepi időszak.

 

1. Ne stresszelj feleslegesen!

Lehet, hogy nem is gondolnád, de számos stresszforrást valójában te generálsz saját magadnak. Nem lett tökéletes a becsomagolt ajándék? Kevés a háromfogásos vacsora? Megrepedt a bejgli? Ezek valójában mind olyan apróságok, amik egyáltalán nem vesznek el az ünnep értékéből. Próbáld meg elengedni ezeket a kis tökéletlenségeket, mivel nagy változást és elsősorban lelki nyugalmat fog jelenteni, ha nem idegeskedsz miattuk! Fókuszálj a szeretteiddel töltött időre, hiszen számukra is csak ez a fontos!

2. Az ajándékokat sem kell túlgondolni

Mindenki, akit megajándékozol, valószínűleg olyan ember, aki nagyon közel áll hozzád és akit kifejezetten jól ismersz. Bármit találtál is ki az illetőnek, azt bizonyára a vele kapcsolatos ismereteidre alapoztad. Tudatosítsd magadban, hogy ezek alapján minden bizonnyal olyan ajándékkal rukkoltál elő számára, aminek örülni fog. Gondold át, mit tudsz a szerettedről, mire van szüksége, milyen dolgok szokták általában boldoggá tenni. Ha ezeken a kérdéseken végigmész, nem tudsz mellélőni!

3. Segíts, ahol tudsz!

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az ünnepi időszak nemcsak számodra lehet stresszes, de a körülötted lévők is küszködhetnek. Nem beszélve arról, hogy családon belül gyakran egymásra is átragasztjuk idegességünket. Ennek elkerülése érdekében – ha teheted – igyekezz másokat is tehermentesíteni: segíts ott és ahol tudsz – az apró gesztusok is sokat számítanak!

4. Szánj időt a kikapcsolódásra!

Sokszor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy a két ünnep közti időszak kikapcsolódás szempontjából is kiemelten fontos, hogy újult erővel kezdhessük meg az új évet. A készülődés mellett magadról se feledkezz meg: kuckózz be egy forró itallal, fogj egy jó könyvet, hódolj a hobbidnak vagy nyomj be egy jó filmet (ha karácsonyra hangolódnál, akkor például ezeket). A lényeg, hogy törődj magaddal, hiszen megérdemled! 🙂

5. Éld meg az ünnepet!

Ha hagyod, hogy a stressz felülkerekedjen karácsonyi hangulatodon, akkor semmit nem fogsz megtapasztalni ezen időszak szépségéből. Szánj időt arra, hogy ténylegesen megéld az ünnepet! Tervezz be olyan programokat, amelyek kifejezetten ekkor izgalmasak: menj el egy karácsonyi vásárba, hallgass karácsonyi zenéket, dekoráld ki a lakást, díszítsd fel a karácsonyfát, egyél naaagyon sok bejglit, forralt borozz! Csinálj bármit, ami számodra megidézi az ünnepet!

 

Te mit teszel magadért az ünnepek alatt?

Meghitt, boldog, degeszre evős karácsonyt és világmegváltós újévet kívánunk!

 

Tóth Tamara