Univerture_FrissDiplomas.hu

Nyomozás a belvárosban – Bemutatkozik az Univenture

Az Univenture – Szabadulj! eseménye a budapesti egyetemisták számára készült izgalmas, nyomozós játékos vetélkedő. A szervezők szabadtéri szabadulószobává varázsolják Budapest utcáit a fővárosban tanuló egyetemisták számára. A november 26-án, délután 14:00-től 16:00-ig megvalósuló esemény három részből áll: a Fővám téren zajló rövid megnyitóból, a nyomozásból és a kapcsolatépítő zárórendezvényből, aminek helyszíne a Fővám tér, azonban a pontos helyszín csak a nyomozás során derül ki a csapatok számára.

Az esemény megnyitóján a szervezők köszöntik a csapatokat és informálják őket a játék menetéről. Ezután következik a nyomozás során a különböző feladatok megoldása. A sikeres nyomozást követően a záróeseményen győztes csapatot hirdetnek, amely elnyeri a The Best Detectives of 2021 címet. Az első 3 csapat nyereménycsomagban részesül, valamint lehetőség lesz további ajándékok kipörgetésére a szerencsekerék nyereményjáték során.

A jelentkezés az Univenture weboldalán ötfős csapatok csapatkapitányán keresztül történik. A csapatokat ugyanazon és különböző egyetemek hallgatói is alkothatják.

A részvétel regisztrációhoz és a védettséget igazoló okmány meglétéhez kötött.

Az Univenture célja, hogy a vetélkedő alatt és annak eredményhirdetését követően a járvány miatt hosszú időre az online térben rekedt fiatalok újra bővíthessék kapcsolati hálójukat személyes keretek között, összekovácsolják a hasonló érdeklődésű hallgatókat különböző egyetemekről egy játékos vetélkedőn keresztül. Ilyen módon ugyanis nem csupán barátságok, hanem partnerségek, munkakapcsolatok is létrejöhetnek, mindemellett szórakozhatnak még egyet a vizsgaidőszak előtt.

Egyúttal szeretnék, hogy az egyetemisták szabaduljanak legalább egy délutánra a Covid okozta lelki bezártságtól, a vizsgaidőszak előtti stressztől, a mindennapi megfeleléstől, ami a vállukra nehezedik az egyetem, a munka és a magánélet harmóniájának fenntartása miatt. Szeretnének egy hagyományt is kialakítani az eseményből, amely minden évben megvalósul, ugyanis szükségét érzik annak, hogy összekovácsolódjanak az egyetemek hallgatói, kötetlenül találkozzanak esetleges leendő munkatársaikkal, a szabadulószoba során pedig megszabaduljanak kommunikációs gátlásaiktól és kiszabaduljanak az elszigetelődésből.

Az Univenture eseményéhez tartozó tartalmak elérhetők a Facebookon, valamint az Instagram közösségi oldalukon is.

 

Szerző: Kalánová Barbara, az Univenture szervezőinek tagja

 

Linkek:

Weboldal és regisztráció:

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/427031639031882

Facebook oldal: https://www.facebook.com/univenture.official

Instagram oldal: https://www.instagram.com/univenture.official/