job4me

Megéri részt venni egy virtuális állásbörzén? Megkérdeztük!

Sokan tettétek fel a kérdést, hogy hogyan tudja pótolni egy virtuális esemény a fizikai rendezvények hangulatát. Megkértük az előző rendezvény résztvevőit, hogy osszák meg tapasztalatukat a témában. Tavasszal ismét jön a JOB4me, a Virtuális Állásbörze! A cikkben a felkészüléshez is adunk pár tippet.

Minket is elkeserített a tény, hogy nem tudunk fizikai rendezvényeket szervezni, hiszen imádjuk, de bele kellett törődnünk, hogy egy ideig nem lesz lehetőségünk erre. Ezért 2020 őszén teremtettünk egy platformot, ahol helyzettől függetlenül tudsz állást keresni, kapcsolatokat építeni, és az önfejlesztést sem hagytuk ki a repertoárból. Mindezt úgy, hogy a cégekkel való találkozásról se kelljen lemondanod. Mind álláskeresői, mind céges oldalról pozitív volt a fogadtatás, így újra jön a JOB4me, a Virtuális Állásbörze!

Mi ez az egész?

  • A JOB4me virtuális állásbörzén az otthonod kényelméből (vagy bárhonnan) találkozhatsz az ország legjelentősebb munkaadóival.
  • Az interneten nincsenek határok, így rengeteg állás közül válogathatsz, és ezért még utaznod sem kell.
  • Feltöltheted az önéletrajzodat virtuális profilodba, chatelhetsz, videóinterjúzhatsz a cégekkel
  • Minden eszközről (mobilról is) eléred a felületet, hogy a saját időbeosztásod szerint építhesd a karriered.

Mi tetszett a látogatóknak legjobban a rendezvényen?

„A rendezvény jó alternatívát nyújtott a kapcsolódásra cégekkel és más látogatókkal. Nem éreztem annyira izolálva magam, mintha személyesen, de mondjuk maszkban, távolságot tartva veszek részt egy rendezvényen.” – Orbán Szabina

„Sokkal több infót lehetett megtudni a cégről, mint egy állásportálon. Személyesebb hangvételű volt a kapcsolódási lehetőségek által. Éreztem, hogy nemcsak „kapni” szeretnének a munkaadók, hanem ténylegesen megmutatni, mit tudnak kínálni nekem mint munkavállalónak.” – Balázs Viki

„Amint ráléptem egy adott cég standjára, egyből írt az egyik munkatársuk, hogy szerinte melyik pozíciót lenne érdemes megpályáznom az önéletrajzom alapján. Végre visszajelzés! :)” – Gellért András

 

Miért fogod még szeretni a JOB4me-t?

1. Hatékony

Tudjuk, milyen idegőrlő, amikor heteket vársz a visszajelzésre egy-egy (vagy több) megpályázott pozíció esetén. Láthatod, mikor érhetők el online a cégek, és akár azonnal írhatsz a HR-esnek chaten… vagy egy általad választott szakmabelinek, hiszen valljuk be, vannak kérdések, amelyekre ők tudják az igazi választ. 🙂

2. Közvetlen kommunikáció

Chatelhetsz, videóinterjúzhatsz, sőt, még az ajánlatig is eljuthattok a szimpatikus céggel.

3. Gyors egymásra találás

Nincsenek felesleges körök, hiszen minden infó elérhető a cégekről, ráadásul még sorba sem kell állnod.

4. Diszkrét

Csak azok a cégek látják az adataidat, amelyeknek a standját meglátogattad. Ellenkező esetben neved és szakmai adataid alapján (pl. szakterület, tapasztalati szint) tudnak csak rád keresni, a személyes adataidat, mint az életkorod vagy a CV-d, nem láthatják, csak ha engedélyezed a felkérésüket.

5. Kényelmes

Nem kell az utazásra, parkolásra időt szánnod, hiszen a munkahelyedről vagy otthonról csatlakozol be.

6. Rugalmasan tervezhető

Korlátlan alkalommal beléphetsz a rendezvény két napja alatt, és összeállíthatod ütemtervedet a neked tetsző programokból. Így nincsenek holtidők, és a sulihoz/munkához is hozzáigazíthatod a napirended.

7. Profi felkészülés

Szakértőket kértünk fel, hogy tartsanak online előadásokat karrier- és önfejlesztés témában, így akkor is megéri belépned, ha nem keresel munkát. A személyes tanácsadásokon pedig minden segítséget megkapsz a sikeres pályázáshoz és a karrierépítéshez.

+1 Nem csak extrovertáltaknak

Ha eddig visszatartott az állásbörzézéstől, hogy nem vagy nagydumás, eljött a te időd! Privát chaten tudsz írni a cég általad választott munkatársának, így mások nem lesznek fültanúi a beszélgetéseteknek.

 

Kinek szól?

Nem számít, hogy még tanulsz, vagy friss diplomával a kezedben, esetleg jó pár év tapasztalattal a hátad mögött keresed a kihívásaidat. A JOB4me, Virtuális Állásbörzén mindegyik tapasztalati szinten találsz neked való lehetőséget mérnöki, informatikai, gazdasági vagy egyéb irodai területenSzakmunkásként vennél részt? Az sem akadály!

 

Jönnél? 🙂 Regisztrálj most!

 

Hogyan lesz ez az egész személyes?

Azok közé tartozol, akiket megvisel ez az ingerszegény környezet, és aggódsz, mi lesz a személyes kapcsolódásból fakadó pezsgéssel? Semmi se adhatja vissza a kézfogás, a szemkontaktus és a közvetlen beszélgetés élményét, de igyekeztünk ezt pótolni, és bízunk benne, hogy neked is tetszeni fog az eredmény.

(Videó)chat

Megszólíthatod az általad választott kollégát, de azok a cégek is írhatnak neked, akiknek a standjára beléptél. Bónusz a fizikai rendezvényhez képest, hogy beszélgetés közben nem zavar a tömeg, a cég képviselője kizárólag Neked szenteli a figyelmét.

Céges webinarok

A cégeknek egy eddig ismeretlen, közvetlen oldalát ismerheted meg. Többen arra is vállalkoznak, hogy virtuálisan körbevezetnek irodájukban vagy a gyárban, hogy valóban eldönthesd, tetszik-e a munkakörnyezet.

Előadások, tanácsadások

Szeretsz kérdezni az előadótól, és szívesen networkingelsz a hasonló programok után? A kérdéseidet felteheted chaten, reflektálhatsz a többi látogató dilemmáira, és ha az előadó munkássága érdekel, privátban is írhatsz neki.

Hogyan készülj fel a virtuális állásbörzére?

Olvasd el cikkünket a témában!

Interaktív kapcsolat a cégekkel, időpontfoglalási lehetőség a szimpatikus kiállítókhoz és azonnali visszajelzés. Szerintünk még nem volt ennél egyszerűbb állást találni! 🙂

Kérdéseid vannak? Tedd fel Facebookon!

 

Szerző: Kurinyec Anna

Vélemény, hozzászólás?