vállalkozói szellem

6 tipp a vállalkozói szellem növeléséhez

Létezik vállalkozói szellem? Bizony, vannak olyan gondolkodásbeli jellegzetességek, melyek a sikeres vállalkozókra igazak. Természetesen ez a látásmód fejleszthető, így ha a lenti tippeket elkezded beépíteni a mindennapjaidba, sokkal közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy megvalósítsd a saját ötleted.

 

Vizsgáld felül azt, amiben hiszel!

Folyamatosan vizsgáld felül a céljaidat, és azt, hogy amit csinálsz, azt miért is csinálod. A rendszeres visszacsatolások önmagad felé segíthetik a fejlődésedet. Ha néha megállsz, és elemzed azt, ami történik, teret adsz annak is, hogy kijavítsd az esetleges hibákat.

 

Keresd a kihívást jelentő helyzeteket!

Vállalkozóként napi szinten fogsz szembesülni újszerű helyzetekkel, és meg fogod tapasztalni azt is, milyen érzés hibázni. Ha fejleszteni szeretnéd vállalkozói szellemed, nem árt, ha olykor magad keresed a kihívásokat. Minél többször tapasztalod meg a helyzeteket, annál inkább kompetensnek fogod érezni magad az ezekkel való megküzdésben. Ne feledd, a hibákból lehet a legtöbbet tanulni, ugyanis ezek a növekedés lehetőségét hordozzák magukban.

 

Olvass minden nap!

A sikeres vállalkozók mindig arra törekszenek, hogy fejlődjenek, így rengeteget olvasnak. A könyvek számos lehetőséget nyújtanak arra, hogy bővítsd a látókörödet. Érdemes elismert vállalkozók könyveit is kézbe venned, így megtapasztalhatod, hogyan is gondolkodnak ők, mindemellett hasznos tippeket leshetsz el tőlük.

 

Összegyűjtöttük neked azt az 5 önfejlesztő könyvet, amelyeknek szerintünk elképesztően szemléletformáló hatásuk van. Köztük van M. J. DeMarco: Gyorsítósáv a milliókhoz című könyve is, de szokáskialakítás és időmenedzsment témában is találsz benne gyöngyszemeket.

 

Vizsgáld meg a problémákat minden oldalról!

A vállalkozói lét a próbákról és a tévedésekről (is) szól. Ez azt jelenti, hogy úgy kell alakítanod a saját gondolkodásmódodat is, hogy különböző perspektívákból tudj rátekinteni egy-egy helyzetre. Igyekezz minél több információt gyűjteni, amikor egy megoldandó problémába ütközöl és tágítani a látókörödet, hogy aztán valamilyen innovatív, kreatív megoldással állhass elő.

 

Mindig maradj mozgásban: teremts értéket!

A vállalkozói szellem egyik legfontosabb alkotóeleme az értékteremtés. Vállalkozóként folyamatosan ötleteken kell agyalnod, vagy azok megvalósításán dolgoznod. Egy nagy adag fegyelmezettségre is szükséged lesz ahhoz, hogy ezeket a kitűzött célokat valóban meg tudd valósítani. Arra kell törekedned, hogy az ügyfelek életét valahogy segíteni, támogatni tudd és problémáinkra innovatív, releváns megoldást tudj találni. Így például minden egyes problémamegoldást megkívánó helyzet jó gyakorlás a jövőbeli vállalkozásod vezetéséhez.

 

Összességében vállalkozónak lenni annyit jelent, mint a hibákat a növekedés lehetőségeként szemlélni, a problémákat több perspektívából megközelíteni, rendszeresen fejlődni és értéket teremteni. Ezek mind tanulható gondolkodásmódok, melyeket többek között a fenti módokon gyakorolhatsz.

Ha gyakorlati tippekre vágysz azzal kapcsolatban, hogyan tudod a vállalkozásodat anyagilag legkedvezőbben elindítani, az aktuális pályázatok böngészére erőteljesen AJÁNLOTT! 😉

Az alábbi oldalon találsz egy gyűjtést az aktuálisan futó pályázati lehetőségekről kezdő vállalkozóknak, előfizetést követően pedig részletes információt olvashatsz a pályázás feltételeiről.

 

TIPP: Használd a FRISSDIPLOMAS kódot az extra 3 hónapos előfizetésért, így 12+3 hónapig használhatod a szolgáltatást!

 

Forrás:

https://www.forbes.com/sites/theyec/2018/05/25/6-tips-for-growing-with-an-entrepreneurial-mindset/#68269e6e1343

 

Szerző: Novák Dóra

Vélemény, hozzászólás?