netflix

Ezekkel a Netflixes sorozatokkal élmény lesz a nyelvtanulás

Ki mondta, hogy nyelvet tanulni csak nyelvkönyvekből lehet? Valójában a legtöbbet az életszagú helyzetekből tanulhatjuk, ezért is lehet hasznos, ha elutazol abba a célországba, aminek a nyelvét el szeretnéd sajátítani. Amíg azonban erre kevesebb lehetőségünk van, rendelkezésünkre áll számtalan jobbnál jobb sorozat a Netflixen, amiket nézve javulhat a kiejtésünk, bővülhet a szókincsünk és nem utolsósorban, még ki is kapcsolódhatunk közben. Ezeket a sorozatokat mindenképpen kezdd el, ha angolul, németül, franciául, olaszul vagy spanyolul tanulsz!

 

Azoknak, akik az angolt szeretnék fejleszteni:

 

Kártyavár (House of Cards)

netflix sorozatok nyelvtanulás

A sorozat egy politikusról szól, aki korrupcióval igyekszik az Egyesült Államok elnökévé válni. A Fehér Ház ajtói mögött kemény politikai harcok és botrányok dúlnak, melyekbe izgalmas betekintést nyerni. A nyelvezet olykor kicsit összetett, ugyanakkor sok haladó szintű kifejezést el lehet sajátítani belőle.

 

Narancs az új fekete (Orange is the New Black)

netflix sorozatok nyelvtanulás

Ez a sorozat alapvetően egy vígjáték, amely nincs híján a fekete humornak, és amelynek középpontjában egy női börtön szereplőinek mindennapjai állnak. Amellett, hogy szórakoztató kikapcsolódást nyújt, az amerikai szlengben is otthonosak lehetünk a végére.

Olvasd el ezt is: 5+1 film a kapunyitásról, amit látnod kell!

Ha a németedet szeretnéd felturbózni:

 

Sötétség (Dark)

netflix sorozatok nyelvtanulás

A Dark az egyik legsikeresebb nem angol nyelvű produkció a Netflixen, ráadásul az első saját gyártású német sorozat. Alapvetően a sorozat a sci-fi kategóriába sorolható, akik kedvelik az időutazásról, párhuzamos idősíkokról szóló filmeket, azoknak biztosan elnyeri a tetszését. Maga a cselekmény megértése nem egyszerű, de talán épp emiatt abbahagyhatatlan. Németet tanulóknak mindenképpen eredeti nyelven és lehetőleg szintén német felirattal ajánlott nézni.

 

Ha a spanyolodon csiszolnál:

 

A nagy pénzrablás (Money Heist/La Casa de Papel)

netflix sorozatok nyelvtanulás

Ez a sorozat az utóbbi időszak egyik legnépszerűbb – ráadásul nem angol nyelvű – spanyol akciófilm/krimi sorozata a Netflixen. Középpontjában egy csapat bűnöző áll, akiknek a fő céljuk, hogy minél több pénzhez jussanak. A sorozat izgalmaival, fordulataival és latin temperamentumával könnyen a képernyőhöz szegez minket. Eddig megjelent 4 évadja alatt bőven lehetőségünk nyílik hallgatni az eredeti spanyol akcentust, így nyelvtanulóknak kötelező darab!

 

Ha olaszból szeretnéd magad fejleszteni:

 

Suburra: Véres Róma (Suburra: Blood on Rome)

 netflix sorozatok nyelvtanulás

Ez a sorozat nem csak azért ajánlott kifejezetten az olasz nyelvet tanulóknak, mert fejleszthető általa a nyelvtudás, hanem mert az olasz szervezett bűnözés, politika és vallás világába is be lehet pillantani. Nyelvileg is gazdag sorozatról van szó: formális megfogalmazásokkal és szlengekkel egyaránt találkozhatunk. A sorozat izgalmaival és történetével könnyen elragad minket.

 

Francia-kedvelőknek:

 

A Very Secret Service (Au service de la France)

netflix sorozatok nyelvtanulás

A sorozat a francia titkosszolgálatot mutatja be a ’60-as években, komikummal és tipikus francia humorral fűszerezve. A sorozat nyelve viszonylag formális és klasszikus, ráadásul többször elismételnek mondatokat, ami segíti a megértést.

 

A képek forrása: https://www.imdb.com/

Szerző: Novák Dóra

frissdiplomas.hu-nál mindent megteszünk azért, hogy élménytelibbé és egyszerűbbé tegyük az elhelyezkedés, a karrierépítés folyamatát. Az egyetemistáknak és pályakezdőknek szóló karrierportálunk mellett tevékenységünk legújabb eleme Magyarország első élményközpontú állásbörzéje, a JOBVERSE Állásbörze. Csatlakozz, és emeld a karriered a következő szintre velünk! Tetszett a cikk? Küldd el valakinek, akinek szintén hasznos lehet!

Vélemény, hozzászólás?