5 könyv, amit már rég el kellett volna olvasnod

Jobb életet akarsz? Akkor az a minimum, hogy fejleszted magad, lehetőleg könyvekkel is! Összeszedtük a kedvenceinket önfejlesztés témában, hogy neked is hasznodra váljanak. Ha szeretsz olvasni, akkor simán teljesíted az olvasólistánkat, ha viszont nem a legszeretettebb tevékenységed, akkor is érdemes belelapoznod az alábbi könyvek közül 1-2-be, mert ELKÉPESZTŐ szemléletformáló hatásuk van.

 

1. Amy Mohr: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek

 

Mindannyian félelmekkel a lelkünkben élünk. Félünk a változástól, a kockázatvállalástól, a kudarctól vagy az egyedülléttől. Te rájöttél már, melyik félelmed miatt nem tudod kezedbe venni az életed irányítását? A szerző 13 „dolgot” jár körbe a könyvben példákkal, gyakorlatokkal kiegészítve, amik odafigyeléssel, de beépíthetők a mindennapokba. Már csak egy kérdésünk van: te mikor változtatsz a hátráltató berögződéseiden?

Amy Mohr: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek

 

2. Joshua F. Millburn: Minimalisták (Everything That Remains)

Biztosan hallottad már a mondást: „Az embereket szeresd, a tárgyakat használd”. A könyv szerzője megvált vagyontárgyai nagy részétől, visszafizette az adósságait és otthagyta jól fizető vállalati állását, hogy azzal foglalkozzon, ami igazán érdekli. Nem biztos, hogy ilyen drasztikus lépés szükséges ahhoz, hogy elérd az álmaidat… De ha szeretnél pénzügyileg szabadabbá válni, hogy megvalósíthasd magad, ez a könyv örömmel elkísér az úton. 🙂

Minimalisták

 

3. M. J. DeMarco: Gyorsítósáv a milliókhoz

A cím ellenére egyáltalán nem a gyors meggazdagodás (általában illuzórikus) receptjéről szól ez a könyv. A szerző sem az a típus, aki csak „tanítja”, ahelyett, hogy „csinálná”, ugyanis hatalmas vagyonra tett szert filozófiájának köszönhetően. Ezt pedig szerencsére lépésről lépésre meg is osztja velünk, így, ha elolvasod a könyvet, már nem tudsz ugyanolyan szemmel tekinteni a munkádra, a céljaidra vagy a pénzre úgy általában. Vállalkozóknak kötelező, mindenki másnak pedig erősen ajánlott!

Gyorsítósáv a milliókhoz

 

4. S. J. Scott: A szokás hatalma

Ahhoz, hogy tartós javulást érhess el az életedben, először a szokásaidon kell változtatnod. A szerző leírja, hogy miért fontos, hogy a fogmosáshoz hasonlóan megszokottá és mindennapossá tegyél építő jellegű szokásokat, legyen szó akár az egészségedről, a kapcsolataidról vagy a karrieredről. És a legjobb, hogy ezt nem általánosságban teszi, hanem 127 konkrét szokáselemet ír le, hogy csak választanod kelljen, melyikkel kezded az életed felvirágoztatását. 🙂

a szokás hatalma

 

5. Jocelyn K. Glei: Tartsuk kézben hétköznapjainkat!

Mivel a csapból is folyik a megfelelő időbeosztás fontossága, valószínűleg számodra sem újszerű a gondolat. Viszont! Ebben a könyvben 20, a maga területén meghatározó vezető osztja meg, hogy hogyan menedzseli az idejét, így nagyon hiteles forrásból juthatsz egyszerűen alkalmazható, praktikus tippekhez. Gondold újra ezt a time management dolgot, és halogatás helyett valósítsd meg az elképzeléseidet!

Jocelyn K. Glei: Tartsuk kézben hétköznapjainkat!

 

Ha valamelyik könyv számodra is szemléletformáló volt, mindenképpen írd meg nekünk Instagramon! 🙂

Vélemény, hozzászólás?