frissdiplomas

Ezeken a területeken érdemes fejlesztened magad

Nem csak jófejségből kérdeztünk titeket áprilisi kérdőívünkben a karantén-helyzetről és a karrierterveitekről. Azt már olvashattátok, mi az a 3 tanulság, amit érdemes levonnotok a kutatásból, és a félelmeitekre is válaszoltunk Joó Fruzsina, karrier-tanácsadóval egy blogcikkben.

Ezzel a 3. résszel pedig szeretnénk neked megadni a végső lökést ahhoz, hogy nyertesként gyere ki a karantén-parából. Ahogy már Fruzsi is mondta, ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy fejleszd magad, és erre szükséged is lesz, ha ki akarsz tűnni az elkövetkezendő időszak zsúfolt munkaerőpiacán.

Milyen témákban érdemes fejlesztened magadat?

Nyelvtudás

Többször előfordult már, hogy egy álláshirdetésnél elriasztott a magabiztos nyelvtudás, mint elvárás? Ma már a nagyvállalati életben a stabil angoltudás többnyire alapkövetelmény. Komoly versenyhátrányba kerülhetsz, ha nem frissíted fel időközönként az üzleti szókincsedet. Ideje szétnézni az online nyelvtanfolyamok háza táján! 🙂

Szakmai skillek

Az egyetem nagyon jó alapot és szemléletmódot tud adni, azonban nem biztos, hogy itt fogod megtanulni a szakma csínját-bínját. Ha a munkatapasztalatoddal még nem tudsz kitűnni, érdemes megismerkedned néhány programmal, ami a te szakterületen előnyt jelenthet. Ideje belerázódni a Facebook hirdetések kezelésébe vagy leporolni az Excel tudásodat!

Karrierépítés

Nem is hinnéd, milyen apróságokon múlik néha, hogy megtalálnak-e a releváns munkaadók. Egy profi LinkedIn profillal jelentősen megnövelheted az esélyeidet, de ez az időszak arra is szuper, hogy felfrissítsd a CV-det.

Önismeret

Akár azok közé tartozol, akiket megviselt ez az időszak, akár könnyebben átlendültél rajta, egy biztos: nagyon sokat tanulhattál magadról. Sokaknak felborult most a megszokott életritmusa, és talán a prioritások is megváltoztak. Ha úgy érzed, van néhány dolog, amit helyre kéne rakni, ne félj megkérdezni egy szakértőt!

Szabadidő, sport

A hobbid és bármilyen rendszeres testmozgás extra stabilitást tud vinni az életedbe, amire szükséged is lesz a gyorsan változó körülményekből kifolyólag. Van valami, amit régóta kipróbálnál? Mi tart vissza? 🙂

Hogyan állj neki?

1. Legyen célod, amiért belevágsz!

Fogalmazz meg magadnak egy konkrét célt, amiért szükséged van az adott képzésre! Ne csak azért kezdj el Photoshop-leckéket venni, mert úgy érzed, körülötted mindenki ért hozzá. Olyan kulcskompetenciákat sajátíts el, amelyeket jó eséllyel tudsz alkalmazni karrierfronton vagy akár a magánéletedben.

2. Tervezd be az idődbe a tanfolyamot!

Eleinte nagy a lelkesedés, azonban ahogy gyűlnek majd a nyári programok, könnyen elsikkadhatnak ezek a nagyratörő célok. Legjobb, ha előre beütemezed magadnak, hogy adott héten mennyit akarsz ezekre a dolgokra szánni (és aztán ahhoz tartod magad :)).

3. Nézz utána, hogy melyik a legjobb számodra!

Felkutattuk neked a legjobb lehetőségeket, és hamarosan elérhetővé tesszük őket. Csak annyi a dolgod, hogy kövess minket Facebookon, vagy regisztrálj és iratkozz fel a leveleinkre (nem spammelünk), hogy biztosan értesülj róla! 🙂 (Ha van olyan képzés, amin szívesen részt vennél, írj Nekünk Messengeren és utánajárunk!)

Te miben fejlődtél az elmúlt időszakban? (Jöhetnek a kommentek! 🙂)

 

Szerző: Kurinyec Anna

Vélemény, hozzászólás?