MKB Bank

Alakítsd te is a bankszektor jövőjét! – Az MKB Bank vendégcikke

Egy év alatt négy szakterület megismerése? Versenyképes fizetés? Kiváló közösség? Mentor és egyéni fejlesztési terv? Rugalmas munkaidő? Jól hangzik? Szerintünk is! Ezért indítjuk a Start+ programot!

Idén májusban indítja vadonatúj, friss diplomás programját a Magyar Bankholding. Célja nem más, mint a tehetséges fiataloknak egy egyéves munkalehetőség biztosítása. A bankcsoport egyéves rotációs programmal, szuper közösségi élménnyel, az egyéni fejlődés támogatásával és mentorral várja az egyetemről, főiskoláról kilépőket.

Fontos figyelmet kapnak a programban a nők. Talán nem véletlenül: a bankcsoportban tízből hét dolgozó nő, de a felső vezetőinek 45 százaléka ugyancsak nő. A Magyar Bankholdingnál kiemelten odafigyelnek a női munkavállalók speciális igényeire, ezért a bankcsoporthoz tartozó MKB Bank elnyerte  „A legjobb női munkahely” díjat.

A bank a Start+ programmal is szeretné ösztönözni a fiatal hölgyeket, hogy bátran képzeljék el magukat pénzügyi pályán, mert a sokféle terület egyikén egy fiatal diplomás nő nagyon jó eséllyel megtalálja a saját útját, a szakmai fejlődés lehetőségét.

De ha ez nem lenne elég meggyőző, mutatunk erre egy személyes példát – mert a bankcsoportnál minden kolléganőnek van egy inspiráló története, így nem is kell messzire mennünk a tanulságos, megszívlelendő történetért:

„Úgy gondolom, hogy a bankszektorban egyenjogú félként kezelik a nőket és a férfiakat is, és mindkettő ugyanolyan sikereket érhet el” – így számol be eddigi élményeiről Etlényi Szilvia fiókigazgató, aki 9 éve dolgozik a banknál. Pályakezdő önmagának pedig a következő tanácsot adná: „Ne törekedj a tökéletességre, persze tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a tudásodnak megfelelően elvégezd a feladatodat! Amennyiben hibát követsz el, ne ostorozd magad, mert mindenből lehet tanulni! Ezekkel a botlásokkal tudunk fejlődni és idővel egyre sikeresebbé válni.”

Most itt a lehetőség csatlakozni a bankcsoport szakembereihez. A Start+ egyedülálló lehetőséget nyújt a karrierjük kezdetén álló hölgyeknek.

A jelentkezési feltétel csupán annyi, hogy a tanulmányaitok utolsó egy évében, vagy az azt követő egy évben legyetek.

A jelentkezés 2023. május 14-én zárul, ezen időszak alatt pedig a következő területekhez tudtok jelentkezést beadni: jog, lakossági üzletág, vállalati üzletág, kockázatkezelés, operáció és pénzügy-kontrolling.

A kiválasztást követően egy telefonos interjún, valamint egy online kompetencia teszt kitöltésén vesztek majd részt, végezetül pedig egy csoportos kiválasztási napon, ahol véglegesedik a csapat, a valódi közös munka pedig szeptemberben veszi majd kezdetét.

Jelentkezzetek ti is, hogy közösen formálhassunk egy modern bankszektort!