AIESEC_Frissdiplomas.hu

Miért éri meg csatlakozni az AIESEC-hez?

Gondolkoztál már azon, hogy csatlakozz egy diákszervezethez? Nem tudtál dönteni a sok lehetőség közül? Bizonytalan voltál, hogy miért érné meg csatlakozni? Akkor ez a cikk érdekes lehet neked. Hoztunk neked néhány okot, amiért neked is a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezetében a helyed.

Ha szeretnéd fejleszteni az angoltudásodat, ez a hely biztosan tetszeni fog, hiszen rengeteg nemzetiségű emberrel tudsz találkozni a világ minden tájáról. Az évente négy alkalommal szervezett konferenciákon találkozhatsz új barátokkal és fejlesztheted a networking tudásodat, miközben interaktív előadásokban és játékokban vehetsz részt. Ezeken az eseményeken az általánosan használt nyelv az angol, ami illik is az AIESEC egyik alapkövéhez, miszerint gyakorlatban fejlesztheted azt a tudást, ami megkapsz az iskolában.

Egy ilyen környezetben, ami már 1948 óta nyújt fiatalok számára lehetőséget, fejlesztheted a vezetői képességeidet és többféle menedzsment területet próbálhatsz ki. Ez segíthet abban, hogy a munka világában könnyebben megtaláld a számodra alkalmas helyet, akár AIESEC-es kapcsolatokon keresztül is.

Ez elvezet a negyedik ponthoz, miszerint nagy kihívást hordoz magában, hogy az egyetem és az AIESEC közötti egyensúlyt fenn tudd tartani, és képes legyél egy olyan időbeosztást kialakítani, ami alkalmas lehet. Ez a képesség, hogy használd a Google naptárat és határidőnaplót is egyszerre, később egy sokkal kiegyensúlyozottabb személyiséget tud eredményezni, ami jellemző a legelitebb rétegre és végezetül ez megalapozhatja a jövőbeni kapcsolataidat is.

Összességében az AIESEC-ben nem csupán jobban megismerheted egy szervezet működését és azt a gondolkodásmódot, amit bármelyik gazdaságtudományi terület elvár, de rengeteg ismeretségre tehetsz szert, amely előnyt jelenthet a későbbiekben is.

Ha szeretnéd az egyetemen tanultakat gyakorlatba fektetni, akkor biztosan az AIESEC-ben a helyed!