10 tipp a sikeres virtuális állásbörze-felkészülésedhez!

A virtuális állásbörzére otthonról is bejelentkezhetsz, ám ez nem jelenti azt, hogy nem is kell készülnöd rá. Akárcsak egy fizikai rendezvény esetében, itt is van jó pár tanács, melyet érdemes megfogadnod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az alkalomból.

Fizikai állásbörzék helyett idén vár a virtuális tér

Teljesen felfordult a világ, és nincs ez másként a munka világában sem. Álláskeresőként az őszi szezon állásbörzéi remek terepet jelentettek az elhelyezkedésre, azonban idén erről le kell mondanunk. Vagy mégsem?

Adja magát a válasz, hogy amennyiben nem lehet offline eseményt szervezni, tegyük meg mindezt virtuálisan, melyet meg is valósítunk JOB4me, a Virtuális Állásbörze néven 2020. november 12-13-án.

Mi ez az egész?

  • A JOB4me virtuális állásbörzén az otthonod kényelméből (vagy bárhonnan) találkozhatsz az ország legjelentősebb munkaadóival.
  • Az interneten nincsenek határok, így rengeteg állás közül válogathatsz, és ezért még utaznod sem kell.
  • Feltöltheted az önéletrajzodat virtuális profilodba, chatelhetsz, videóinterjúzhatsz a cégekkel, vagy belenézhetsz webinarjaikba.
  • Minden eszközről (mobilról is) eléred a felületet, hogy a saját időbeosztásod szerint építhesd a karriered.

 virtuális állásbörze

Miért fogod te is szeretni?

1. Mert rugalmasan tervezhető

Korlátlan alkalommal beléphetsz a rendezvény két napja alatt, és összeállíthatod ütemtervedet a neked tetsző programokból. Így nincsenek holtidők, és a sulihoz/munkához is hozzáigazíthatod a napirended.

2. Mert az sem baj, ha nem keresel állást

Szakértőket kértünk fel, hogy tartsanak online előadásokat karrier- és önfejlesztés témában, a személyes tanácsadásokon pedig minden segítséget megkapsz a sikeres pályázáshoz és a karrierépítéshez.

3. Mert nem kell nagydumásnak lenned

Ha eddig visszatartott az állásbörzézéstől, hogy mások is hallják a beszélgetést, eljött a te időd, ugyanis a szöveges chat-en csak te és a cég általad választott munkatársa lesz jelen.

 

Hogyan tudsz jelentkezni a JOB4me-re?

A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell ide kattintva. Amennyiben még többet olvasnál a JOB4me-ről, katt ide!

 

Hogyan készülj fel egy virtuális állásbörzére?

A virtuális állásbörzére otthonról is bejelentkezhetsz, ám ez nem jelenti azt, hogy nem is kell készülnöd rá. Akárcsak egy fizikai rendezvény esetében, itt is van jó pár tanács, melyet érdemes megfogadnod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az alkalomból.

1. Tölts fel aktuális önéletrajzot!

A CV-det állítsd össze már a rendezvény előtt, és töltsd fel a virtuális profilodba! A JOB4me-n egy kattintással jelentkezhetsz állásokra, emellett azok a cégek is megkapják a CV-det, akiknek a standjára belépsz.

2. Készülj fel a cégekből!

Mindenképpen nézz utána azoknak a cégeknek, amelyek érdekelnek! A Kiállítótérben minden infót megtalálsz róluk, így ha chaten írsz nekik, semmiképpen ne tedd fel az alábbi kérdéseket: „Milyen üres állásaik vannak?”, „Az Önök cége mivel foglalkozik?” Tájékozódj róla, hogy releváns jelölt vagy-e a cég számára, hiszen így megkíméled magadat (és a HR-est) a felesleges köröktől.

3. Lépj interakcióba a munkaadókkal!

A virtuális állásbörzékből – ahogyan a fizikaiból is – csakis akkor profitálhatsz, ha kihasználod azokat az előnyöket, amelyeket az állásportálokkal szemben nyújtanak. Ha csak beadod az önéletrajzodat, ugyanott vagy, mintha egy karrieroldalon jelentkeznél. Légy proaktív, készülj fel akár előre kérdésekkel: érdeklődj a neked tetsző nyitott pozícióról, a cég kultúrájáról vagy egyszerűen a kiválasztási folyamatról!

4. Legyen profi a bemutatkozásod!

Amikor írsz egy cégnek chaten, foglald össze pár mondatban, hogy ki vagy, milyen típusú állások érdekelnek (szakterület, feladatok, munkakör, fő- vagy részmunkaidős, gyakornoki, stb.), hol végeztél és milyen releváns munkatapasztalatokkal rendelkezel!

5. Válassz megfelelő környezetet!

Igyekezz minél letisztultabb háttért választani. A túlságosan személyes tárgyakat, képeket a személyes interjúra sem vinnéd magaddal, tehát igyekezd azokat látóhatáron kívül helyezni. Ezenkívül válassz olyan helyet, ahol megbízható az internetkapcsolat, nem túl zajos a környezet és lehetőleg van természetes fény.

6. Gondoskodj a szükséges programokról, applikációkról!

A céges webinarok (melyekre a cégek standján tudsz jelentkezni) jellemzően Zoomon keresztül lesznek elérhetőek, így ezt mindenképpen telepítsd a gépedre/töltsd le a mobilodra! Előfordulhat, hogy a munkaadók céges policy miatt más platformot használnak majd (pl. Cisco Webex), így érdemes nyitáskor kinézned magadnak a téged érdeklő webinarokat, hogy gond nélkül be tudj majd jelentkezni a platformra.

Photo by Chris Montgomery on Unsplash
7. Ellenőrizd a technikai beállításokat!

A kamerát szemmagasságba állítsd be, amennyiben pedig telefonról tervezel interjúzni, tegyél alá néhány könyvet. A legjobb, ha megkéred egy barátodat, hogy segítsen neked, teszteljétek a mikrofont, a kamerát és a felület működését. Minél több tényezőt kontrollálhatóvá teszel, annál felkészültebbnek érzed majd magad, és annál magabiztosabb leszel.

8. Figyelj a nonverbális kommunikációra!

Többek között emiatt is fontos, hogy szemmagasságban legyen a kamera. Mindig nézz a kamerába, mert az magabiztos, jó benyomást kelt. Emellett ne feledkezz meg a nonverbális jelzésekről, melyek egy virtuális helyzetben is legalább annyira fontosak, mint élőben. Bólogatással, mosolygással segítheted megteremteni a pozitív légkört. Persze, azért ne vidd túlzásba! 🙂 🙂

9. Nézz bele a karrier- és önfejlesztés témájú előadásokba is!

Nem csak akkor érdekes a rendezvény, ha állást keresel. Az önfejlesztésre is számos lehetőséged lesz, ha például kilépnél a komfortzónádból, vagy szeretnél érdekes meetingeket, prezentációkat tartani, válogass a BT Virtuális Színpad előadásai között! Ezek az előadások mind Zoomon keresztül fognak zajlani, így ha nem szeretnél kapcsolatba lépni a cégekkel, akkor is érdemes letöltened! 🙂

10. Elakadásod van? Vegyél részt „személyes” tanácsadáson!

A Recruby Tanácsadótéren szakértő tanácsadók várják a jelentkezésed. Karriert váltanál vagy bizonytalan vagy a pályaválasztást illetően? Ehhez is kapsz segítséget privát beszélgetés formájában!

Hozd létre virtuális profilodat ide kattintva! Várunk a jövő heti JOB4me-n! 🙂

 

Szerző: Kurinyec Anna

Vélemény, hozzászólás?