nyelvtanulás

Magabiztos nyelvtudás nyelvvizsga nélkül is – 5 platform angol nyelvtanulásra, amit ismerned kell!

Ebben a cikkben 5 nyelvtanulási lehetőséget mutatunk, amellyel már pár hét alatt felfrissítheted az angoltudásodat, akár a hétköznapokban, akár a karrieredben szeretnéd használni. A lehetőségek között vannak ingyenes YouTube csatornák, valamint online és offline fizetős képzések is, így biztosan megtalálod a céljaidnak megfelelőt! 😉

Sokatokban felmerül, hogy a koronavírus árnyékában végzők diplomája kevésbé lesz értékes, hisz nem járt nyelvvizsga-kötelezettséggel a megszerzése. Ezt a tévhitet el kell hogy oszlassuk, hiszen a munkaadók többségének (például a Procter&Gamble-nek) sokkal fontosabb, hogy magabiztosan ki tudd fejezni magad az adott nyelven.

Nézzük, milyen platformok lehetnek ebben a segítségedre!

English with Lucy

A 4,5 M feliratkozóval rendelkező brit youtuber elsősorban az alap- és középszintű angol nyelvtudással rendelkezőknek segít szókincsük fejlesztésében, de kiejtéssel és nyelvtannal kapcsolatos videókat is készít. Azért szeretjük, mert nemcsak a nyelvet tanítja meg, hanem a gyakorlati használatban is segít, például, hogyan prezentálj angolul, milyen business phrase-eket használj, vagy épp hogyan legyél magabiztosabb.

JamesESL English Lessons (engVid)

James videóiban egyedi perspektívából közelíti az angoltanulást, éppen ezért ne a tipikus angolórai hangulatra számíts, habár a tábla megtévesztő lehet. Legtöbben, amikor a nyelvtudásunkat akarjuk fejleszteni, abba a problémába ütközünk, hogy nem tudjunk hol gyakorolni az élőbeszédet. James ahhoz is ad tippeket, hogyan fejleszd az angol beszédedet EGYEDÜL. Ebben a videóban pedig a mindmapping módszert használja angoltanulásra!

BBC Sounds

Alap, hogy egy applikáció is szerepel a cikkünkben. A BBC podcast- és rádióműsor-gyűjtését pedig azért választottuk, mert mindenki megtalálhatja rajta a neki tetsző témát, így sokkal érdekesebb a nyelvtanulás. Célirányosan olyan területeken fejlesztheted a szókincsedet, amelyeknek gyakorlati hasznát is látod majd. Az app iOS-re és Androidra is elérhető.

nyelvtanulás

Up2You Nyelviskola (online konzultációval)

Az Up2You Nyelviskola rugalmas időbeosztásban, a tanulók egyéni céljait előtérbe helyezve, rendhagyó módszerrel segíti az angol mellett más idegen nyelvek elsajátítását is. Személyre szabott órarenddel és egyedi „Nyelvi Edzésterved” kialakításával hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyelvtanulás összeegyeztethető legyen a napi teendőiddel. Személyes vagy online próbaóra keretében bemutatják módszerüket és egy konzultáció során az egyéni igényeidre szabják a képzésedet. Részletekért katt ide vagy a képre! 🙂

nyelvtanulás

 

English for Everyone (nyelvkönyvek)

A lista végére felkerült az English for Everyone könyvsorozat is, azok kedvéért, akik jobban szeretnek írásos anyagokból tanulni. Az üzleti angol nyelvkönyvekkel és munkafüzetekkel elsajátíthatod azokat az alapvető angol kifejezéseket és nyelvtani szerkezeteket, amelyekkel különböző munkahelyi szituációkban találkozhatsz.

Jó hír! Ha vásárláskor a „frissdiplomas30” kuponkódot használod, a sorozat köteteit a HVG Könyvek webshopjában 30% kedvezménnyel vásárolhatod meg 2020. december 31-ig, a készlet erejéig. Részletekért katt ide!

nyelvtanulás

 

Ha nemcsak a nyelvtanulás érdekel, hanem más területen is szívesen fejlesztenéd magad, nézd meg a gyűjtésünket azokról az online tanfolyamokról, melyeket jó szívvel ajánlunk önfejlesztéshez! 🙂

 

Szerző: Kurinyec Anna

Vélemény, hozzászólás?