„Nem nyelvvizsgára van szükségünk, hanem magabiztos nyelvhasználatra” – interjú a P&G-vel II. rész (Gyöngyös)

A P&G-vel készült interjú 2. részében Barhács-Szamosvári Ivett, Site Talent Program Leader mesél arról, milyen lehetőségeket tartogat a gyöngyösi gyár gyakornokoknak és pályakezdőknek. Azt is megtudhatod, mire figyelnek leginkább a kiválasztás során, és hogyan készülhetsz fel az interjúra. Ha a csömöri gyárral készült interjúnkba is beleolvasnál, katt ide!

 

Hogyan alakultak át nálatok a munkavégzési körülmények és a toborzás-kiválasztási folyamatok a vírus hatására?

Továbbra is teljes kapacitással és létszámmal működünk, ugyanakkor számtalan új intézkedést vezettünk be az amúgy is magas higiéniai feltételekkel működő üzemekben. Az újonnan bevezetett intézkedések mindegyike a dolgozók biztonságos munkavégzését támogatják. Ez magában foglalja többek közt a testhőmérséklet-mérést, a kötelező maszkviselést, a biztonságos műszakváltásokat, a sorban állás elkerülését és a fizikai távolságtartást, ahol csak lehetséges.

Maximálisan törekszünk a fizikai kontaktusok lehetőségének csökkentésére. Ezt minden területre bevezettük: étkező, mosdók, öltözők és egyéb szociális helyiségek. A gyárak eddig is kivételesen magas higiéniai elvárásoknak feleltek meg, de most még gyakrabban takarítjuk az egész gyár területét speciális tisztítószerekkel, különös tekintettel a korlátok óránkénti fertőtlenítésére.

Emellett a munkavégzés helyszínén túl is védjük kollégáinkat. Saját buszjáratot üzemeltetünk dolgozóink számára, és mindkét gyárban minden buszútvonalra extra járatokat vezettünk be a dolgozók egészsége védelme érdekében. A P&G kiemelkedő a rugalmas munkavégzés tekintetében, irodáinkban minden mérnökünk és adminisztrátor kollegánk saját notebook-kal és iPhone-nal rendelkezik, belső rendszereink és biztonsági előírásaink pedig lehetővé teszik a távoli munkavégzést. Az irodán kívüli munkavégzés a vállalat Flex@Work stratégiájának része, korábban is a bevált munkamódszerek egyike volt, így a vírus helyzet okozta ‘kényszerű’ home office nem új a kollégáinknak.

Milyen lehetőségek várják az egyetemistákat és a pályakezdőket a P&G gyöngyösi gyárában?

A P&G Gyöngyösön már több, mint 6 éve működik, ma már több, mint 500 embert foglalkoztatunk és a világ összes piacára szállítjuk termékeinket.  Jelenleg a gyöngyösi gyár a régió egyik leggyorsabban fejlődő gyára a P&G-n belül, folyamatosan növekszünk, bővülünk. Ehhez a fejlődéshez azonnal keresünk akár 20-25 karriert építeni kívánó friss diplomás mérnököt.

Gyártási portfóliókat jelenleg a Braun villanyborotvák és női epilátor termékek csomagolása, valamint egyes Oral-B motoros fogkefék gyártása, összeszerelése és csomagolása alkotja.

A helyi adottságokat és a P&G eddigi sikerességét ötvözve továbbra is biztos és hosszú távú munkalehetőséget teremtünk a régióban, ezzel is hozzájárulva a térség foglalkoztatottságának növeléséhez.

Jelenleg is ugyanazokra a pályakezdő pozíciókra keresünk jelentkezőket, amelyek a járványhelyzet kezdete előtt elérhetőek voltak. Mind teljes-, mind részmunkaidőben tudunk fogadni egyetemista hallgatókat, 3-12 hónapos gyakornoki program keretein belül, valamint diplomásokat azonnali kezdéssel.

Gyöngyösön gyártási területre és mérnöki csapatunkba keresünk projektmenedzser és folyamatmérnök gyakornokokat. Nyitott pozícióinkra változatos műszaki tanulmányokat folytató, vagy mérnöki diplomával rendelkező pályakezdő hölgyek és urak jelentkezését várjuk. Kollégáink tanulmányi háttere nagyon változatos, egyaránt vannak biomérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök, vegyészmérnök, polimertechnológiai szakmérnök, logisztikai mérnök és műszaki menedzser végzettségű munkatársaink.

Miért jó nálatok dolgozni?

Hazánkban munkavállalóink különböző generációkat és különféle igényeket képviselnek. Egy közös pont van, hogy mindenkinek szakmailag és emberileg is megfelelő munkát és kellemes munkakörnyezetet kívánunk biztosítani, és azt folyamatosan fejleszteni.

A minőségi munkaerő megtartása a jövőben még fontosabb, a vállalat az eddig említetteken túl egyéni fejlődési és előrelépési lehetőséget biztosít már az első naptól kezdődően dolgozóinak. A kollégák hosszú távra köteleződnek el a vállalatnál, amely Magyarországon már közel 30 éve jelen van, és sok kolléga a kezdetektől fogva a vállalatnál dolgozik.

A cég a szakmai (karriertervezés, rotáció, változatosság, értékes és hasznos tréningek, mentorálás, coaching) képességek fejlesztése mellett gondoskodik a munkavállalók személyes jóllétéről, melyek mindegyike alanyi jogon jár minden munkavállalónak. Juttatási csomagunk kiemelt elemei a következők: Kafetéria – jelenleg SZÉP kártya, részvényprogram, élet- és nyugdíjbiztosítás, gyümölcsnapok, irodai masszázs, saját sportklubunk van számos szakosztállyal, saját edzőtermünk és labdarúgópályánk áll kollégáink rendelkezésére, kedvezményes mobiltelefon-előfizetés lehetősége családi csomagban családtagoknak is, albérleti támogatás, 5 millió forintos kamatmentes lakás- és rendkívüli kölcsön, mikulás ünnepség, egészségügyi szűrővizsgálatok.

A mentális rekreáció is nagy hangsúlyt kap, így minden munkavállaló bármikor anonim módon igénybe vehet érzelmi-, pszichológiai- és jogi szaktanácsadást is. Mindezek alapja a versenyképes fizetés, amelynek része a teljesítményalapú bérezés, illetve egy értékes karácsonyi csomag, valamint 13. havi fizetés.

Mindez persze nem lenne hatékony, ha a cégkultúra nem lenne ösztönző és támogató, a sokszínűség és befogadás elve a mindennapok gyakorlatában mutatkozik meg és esélyegyenlőséget biztosít minden munkavállalónak, a hölgyeknek is, akik számára bármely munkakör betölthető a P&G-n belül.

A Procter&Gamble büszke munkáltatói jó hírnevére is, idén a napi fogyasztási cikkek iparág legjobb munkáltatója lett.

Melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket egy jelentkezőnél figyelembe vesztek gyakornoki pozíciók esetén? Hogyan méritek a nyelvtudást és mennyire számít a nyelvvizsga?

Gyakornoki pozícióinkra a felvételi folyamat és a kiválasztási szempontok megegyeznek a teljes munkaidős pozíciókéval. A P&G-nél a jövő vezetőit keressük: agilis, dinamikus, flexibilis, gyors döntéshozó, analitikus gondolkozású, csapatot vezetni szerető jelentkezőket, akik fejlődni és tanulni szeretnének.

Az interjú egy része angol nyelven fog folyni, ezért a kommunikációs szintű angol nyelvtudás elvárás minden jelentkezővel szemben. Nem a nyelvvizsgára van szükségünk, hanem inkább a jelentkező magabiztos nyelvhasználatára, erre szüksége van a napi munkavégzés során is, illetve a nemzetközi karrier elengedhetetlen feltétele is.

Mit tanácsolnál azoknak az egyetemistáknak, akik interjúra készülnek hozzátok?

Legyetek nyitottak, agilisak, és legfőképpen, bízzatok magatokban! 🙂 Nagyon fontos a magabiztos fellépés. Az állásinterjút tekintsétek úgy, mint egy megbeszélést, ahol a legjobb oldalatokról mutatkozhattok be. Emellett az interjú üzleti tárgyalás is, ahol a szaktudásotok a termék, és azt a legmegfelelőbb vevőnek kívánjátok értékesíteni. A megállapodás célja a kölcsönös megelégedés, hiszen a munkáltató is a számára legjobb „terméket” keresi.

Szerencsés, ha fejből tudjátok az önéletrajzotokat, ugyanis az interjúztató ezeket az adatokat a meghallgatás során rendszerint átbeszéli veletek, ezzel lehetőséget adva arra, hogy többet is elmondhassatok magatokról.

Mindenképpen plusz pont, ha utánanéztek a cégnek: mivel foglalkozunk, és mióta vagyunk a piacon. Az ilyen információk beszerzésére a leghitelesebb forrás a honlapunk: https://www.pgcareers.com/, ill. a P&G Gyöngyös Gyár direkt email elérhetőségén is feltehetitek a kérdéseiteket: csatlakozz.im@pg.com.

 

Sok sikert kívánunk és várunk minden jelentkezőt a P&G Gyöngyös Gyár csapatában!

 

Interjúalanyunk:

Barhács-Szamosvári Ivett, Site Talent Program Leader

Vélemény, hozzászólás?