frissdiplomas

3 tanulság a kutatásunkból, amiből te is profitálhatsz

Kíváncsiak voltunk, hogyan élitek meg azt, hogy 2020 rendesen odavágott a terveknek, (és úgy tűnik, nem is nagyon akar magához térni), ezért csináltunk egy online kutatást. Kérdeztünk titeket a tanulmányaitokkal, munkátokkal kapcsolatban, és persze a jövőtökről, már amennyire lehet bármit is sejteni róla mostanság.

Azt gondoltuk, a visszajelzéseitek inkább a munkaadó cégeknek lesznek értékesek, így az elsődleges elképzelésünk az volt, hogy segítjük őket infóval, ők pedig segítenek titeket az elhelyezkedésben. Ez folyamatban is van, azonban az eredmények ismeretében van néhány dolog, ami ettől függetlenül is hasznos lehet számotokra – erről szól ez a cikk!

Figyelem: Nem világmegváltó ötletek következnek ( kivételesen 🙂 ), „csak” olyan tippek, amelyek elindítják a gondolkodásodat, hogy mit is kezdj az életeddel most.

 

1. Mennyien keresnek munkát?

Ha te is az álláskeresők táborát erősíted, akkor most tényleg ne vedd félvállról a pályázati anyagaid minőségét! Sok szektorban volt gördülékeny munkára találni az utóbbi években, így nem is volt ekkora verseny a munkahelyekért, most viszont megtorpanni látszik ez a tendencia. A kitöltőink közel háromnegyede(!) azt jelezte vissza, hogy aktuálisan állást keres:

Szeretnél keresni/váltani munkahelyet?

frissdiplomás

Mutasd meg, hogy te vagy a legjobb választás, már a 0. megmérettetésnél, az önéletrajzod beküldésénél! Ebben a cikkben adunk ehhez egy kis muníciót is! 🙂

 

 

2. Mely területeken alacsony a kínálat?

Közgazdászok előnyben, ha azt mondjuk, magas kereslet a munkaerőre alacsony kínálat mellett magasabb bérekhez vezethet. Vagyis: azokban a szakmákban jó esélyekkel indulsz, ahol nincs tolongás. A kérdőívben feltettük a kérdést, hogy milyen területen kerestek állást, íme a válaszok:

frissdiplomas

Milyen területen keresel állást?

Érdemes megnézegetned a lista második felét, hiszen például a gyártás, termelés vagy a gyógyszeripar folyamatosan kínál új lehetőségeket. Nézd meg a frissdiplomas-hu-n a legfrissebb állásajánlatokat!

 

 

3. Mivel töltöd otthon az időd?

Ki mit csinált az utóbbi 2 hónapban? 🙂 Értjük, hogy ez az időszak kényszerpihenőnek van titulálva, de az igazi nyertesek azok lesznek, akik lustálkodás helyett munkába, önfejlesztésbe (is) fektették az időt (ez ugyanis a CV-ben is jobban mutat ;)). Mondjuk, a kérdőívből úgy tűnik, inkább a pihenést választottátok:

frissdiplomás

Mivel, hogyan töltöd otthon az idődet?

Te fejlesztetted magad? Mozogtál? Lett egy új hobbid? Bármit is választottál, ha hasznosan töltötted az időt, sokat fogsz profitálni belőle!

 

A kérdőívben a félelmeiteket is megosztottátok velünk, mi pedig megkérdeztünk egy HR tanácsadót, hogy reálisnak látja-e ezeket, a következő cikkünkben erről lesz szó. SPOILER: Eloszlatjuk a kétségeiteket. Stay tuned! 😉

 

Kövessétek a Facebook oldalunkat, ahol értesítünk titeket a legújabb blogcikkekről!

 

Szerző: Bányai Nikoletta

 

Vélemény, hozzászólás?