frissdiplomas

Pénzszerzési lehetőségek a karantén idején

Az, hogy napjainkban már otthonról, online is lehet dolgozni, nem lep meg senkit, különösen a jelenlegi helyzetben, melyben azok is rákényszerülnek erre, akik egyébként nem is vonzódnak ehhez a munkaszervezési formához.

A járvány teremtette állapot ráadásul egészen átrendezi a munkaerőpiacot is: sok cég leépítésre kényszerül vagy létszámstopot hirdet. Hogy mit tehet ebben a helyzetben az, aki mégis szeretne dolgozni? Mutatjuk!

 

Hagyományos szektorok online térben

Ahogy azt a social media sok felületén láthatod, a karantén-időszakban leginkább az MLM-cégek pörögtek rá arra, hogy állást kínáljanak az otthon-ülés kitöltésére, azonban szerencsére nem csak náluk van erre lehetőség.

Sok cég már a válság előtt kiszervezte valamely szektorát az online térbe, legyen szó marketingről, salesről, ügyfélszolgálatról (kapcsolattartás, operátori szerepkör) vagy egyebekről.

Bár jelenleg komoly leépítések vannak, sok ilyen állás továbbra is meg van hirdetve, így érdemes szétnézni – biztosan van olyan cég, ahol a szomorú helyzet ellenére is akad betölthető állás az online térben.

 

„Csináld magad”- online pénzszerzés

Persze nem csak céges keretek között találhatsz munkát az online térben. Meglehetősen magas fokú függetlenség mellett fordíthatsz, pályázatokat írhatsz vagy vállalhatsz például magántanítványokat valamilyen tantárgyból. Most különösen nagy szüksége lehet rá azoknak, akiknek gondot okoz az önálló tanulás és az e-mailben rájuk szakadt anyagmennyiség feldolgozása.

Sok olyan részmunkaidős online állás létezik, amelyek „békeidőben” a valamilyen okból (egészségügyi ok, gyermeknevelés, stb.) otthon maradókat és a szabadidejükben egy kis bérkiegészítésre vágyókat célozzák meg, ezek jelenleg is elérhetők.

Ilyenek például az online adatrögzítő állások, de a piackutatásokban való részvétel is: ez utóbbi kérdőívek ipari mennyiségű kitöltését jelenti, és bár nem fogsz belőle meggazdagodni, nem jön rosszul.

Bár hosszú távú energia befektetés, de blogolással vagy vlogolással is lehet pénzt keresni, hiszen ha jól csinálod és sikerül kialakítanod egy széles olvasótábort, nem fognak elmaradni a reklámok, szponzortartalmak sem. És mikor lenne időd tartalmat gyártani, ha nem most?

pénzszerzési

Fektesd le egy saját vállalkozás alapköveit!

Bár a jelenlegi helyzetnek megvannak a maga árnyoldalai, mindezek mellett egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy egy régóta dédelgetett vállalkozásötletet tervekre formálj és esetleg az alapításig is eljuss. Érdemes szétnézned, milyen termékekre és szolgáltatásokra van most szüksége a piacnak, és néhány oktatóvideó után akár saját weboldaladat, webshopodat is elkészítheted.

 

A gig economy lehetőségei

Napjainkra a magyarul leginkább haknigazdaságnak (gig economy) hívott rendszerhez tartozó trend, a projekt alapú munkavégzés az online tér végtelen lehetőségeit nyitja meg a munkavállalók előtt.

Bár hazánkban még kevésbé elterjedt az ilyesmi, a rendszer lényege éppen az, hogy az ilyen struktúrában dolgozó cégek a világ minden tájáról toboroznak egy-egy adott projektjükre munkaerőt, zömében informatikai szakembereket, de projekttől függően egyéb területek szakembereit is.

Az ilyen projektekből a válság alatt is rengeteg van, ráadásul sok színvonalas oldalon böngészhetsz ezeket kutatva, mint például az Upwork, vagy a Let’s Nearshore, de minden fontosabb ilyen oldalt megtalálsz itt.

Reméljük, hasznosnak találtad a tippjeinket, bízunk benne, hogy rövid időn belül el is tudsz majd helyezkedni egy neked tetsző helyen! Ha szeretnéd, hogy segítsünk ebben, olvasd el ezt a cikket, amiben megválaszoltuk a CV írással kapcsolatos kérdéseiteket!

Ha konkét állások érdekelnek, irány a frissdiplomas.hu! Ha beregisztrálsz, akkor küldjük neked a legfrissebbeket! 😉

 

Szerző: Simon Bence

One thought on “Pénzszerzési lehetőségek a karantén idején

Vélemény, hozzászólás?