Keelclip_Frissdiplomas.hu

„Innovatív vállalat vagyunk és folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobbak és jobbak legyünk” – Interjú a Coca-Cola HBC Magyarország Laborvezetőjével

Mindenki számára talán a saját állása a legkülönlegesebb, de a különböző szakmákat vizsgálva rábukkanhatunk egy-egy igazán izgalmas pozícióra. Feltehetjük a kérdést: Mégis mit jelent a különleges szakma? Mi tesz egy munkakört igazán izgalmassá? A Coca-Cola HBC Magyarország Laborvezetője, Krajnyák Vivien cikkünkben bepillantást enged mindennapjaiba, és arról a különleges szakmáról is mesél, melyben ő dolgozik.

 

Interjúalanyunk:

Coca Cola HBC Magyarország Vivien
Krajnyák Vivien, a Coca-Cola HBC Magyarország Laborvezetője
Mi rejtőzik a pozícióneved mögött?

Az Ellátási láncon belül a Gyári Minőségügyön dolgozom, ahol az analitikai labort vezetem. Itt analitikai vizsgálatokat végzünk, amelybe nemcsak a késztermék, hanem az ahhoz tartozó összes alapanyag vizsgálata is beletartozik. Minden gyártósornak külön dedikált asztala van, ahol vizsgálni tudjuk az éppen termelt italokat. Munkámhoz tartozik a labor mindennapi munkájának koordinálása, ebbe beletartozik a laboreszközök, anyagok biztosítása, és minden ami ahhoz kell, hogy a munka folyamatosan és zavartalanul tudjon haladni.

Mit jelent a különleges szakma?

Számomra a különleges szakma az, amikor részese lehetek egy olyan munkának, aminek eredménye – jelen esetben a késztermék – az emberek mindennapjainak a része. A Coca-Cola HBC Magyarországnál dolgozva teljesült ez a vágyam. Jó érzés, amikor a barátok kérdeznek tőlem és érdeklődnek a munkámról. A gyártás kezdetétől részt veszünk a laborral a termékek előállításában, hiszen a beérkező alapanyagoktól kezdve a késztermékig mindent vizsgálunk. Tanulmányaim során például mindig érdekesnek találtam az érzékszervi vizsgálatot, ami a termékek piacra kerülésének egyik feltétele. Ez azt jelenti, hogy minden egyes termelésből rakunk el kontrollmintát, ami természetesen megfelel az érzékszervi vizsgálat követelményeinek. Ezt a kontrollmintát hasonlítjuk össze a vizsgálandó termék mintáival. Egy termelés esetében több mintát is veszünk, így lehetünk biztosak abban, hogy a késztermék a termelés elejétől a végéig kiváló minőségű.

Miért érdekesek Nálatok a hétköznapok?

Minden nap más, nincsenek egyforma napok. A laborban folyamatos a pörgés. A labor munkatársait tekintve a korosztály nagyon változatos. Vannak olyan kollégák, akik már közel 30 éve itt dolgoznak a laborban, és nagyon sok a fiatal is, akik friss szemléletükkel teszik színesebbé a mindennapokat. A Gyári Minőségügy részeként a termékek előállítását teljes mértékben végigkövetjük.

Mitől különleges ez a pozíció?

Minden nap új kihívás és új feladat. Innovatív vállalat vagyunk és folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobbak és jobbak legyünk. A munkám nagyon sokrétű, folyamatosan kapcsolatban vagyok a társosztályokkal és a vállalatcsoport más országainak vezetőivel. A laborban 18 kolléga mindennapjait koordinálom, ami talán a legnagyobb kihívás az egész munkakörben.