Diatron

Diatron – stabil munkahely, ahol a szakmai fejlődés adott

A Diatron hematológiai és klinikai kémiai véranalizátorok fejlesztője és gyártója. Világszerte, több, mint 100 országban értékesítik gépeinket, és a hozzájuk kapcsolódó reagenseket, ember- és állatgyógyászati célokra. A céget 1989-ben alapították Budapesten, napjainkban pedig már a világ 5 legjobb hematológiai gyártója között tartják számon. 2016-ban a Diatron a STRATEC SE németországi cégcsoport tagja lett, ami az élettudományi ipar technológiai és tudományos megoldásainak fejlesztésére és gyártására, valamint az in vitro diagnosztika műszereire és szoftveres megoldásaira szakosodott, világszerte vezető vállalat.

 

Miért érdemes nálunk dolgozni?

A Diatron idén 32 éves. Anyavállalatunk német, mely 42 éve működik a piacon. A vállalat folyamatosan növekszik, stabil munkahelyet biztosítunk. Nem jellemző az elbocsátás, leállás, létszámstop, ellenben új munkahelyeket teremtünk.

Legtöbb gyártási területünk 2 műszakban működik, 6-14 és 14-22 óráig, heti váltásban. Ügyelünk a munka-magánélet egyensúlyára, nálunk a munkaidő hétfőtől péntekig tart, a hétvégék pedig szabadok. Rendezett, tiszta és biztonságos környezetben dolgozhatsz, családias és barátságos légkörben. Gyakornoki programunk keretében jelenleg is több, mint 20 tanulót foglalkoztatunk mindenféle területen. Véleményed, észrevételed fontos számunkra, meghallgatjuk és komolyan is vesszük ezeket.

Amit kínálunk

Cafeteria keretünkön belül választhatsz SZÉP kártyát, magánorvosi biztosítást, Budapest bérletet, vagy óvodai/bölcsődei térítést is. Munkába járási támogatást adunk. Félévkor és év végén bónuszt fizetünk.

Rendszeresen tartunk csapatépítőket, céges és jótékonysági programokat, mint például véradás, adománygyűjtés, vagy éppen fagyinap, fánk nap, céges masszázs.

Mindemellett van lehetőség szakmai képzésekre, sportolási lehetőségekre is. Parkolási opciót is biztosítunk és biciklitárolót is találsz őrzött területen. Felszerelt konyhánkban hűtő, kávé és tea is található.

Miért szeretsz a Diatronnál dolgozni?

Garamszegi Bálint, Fejlesztés:

„2014 nyarán csatlakoztam a Diatronhoz, amikor a kötelező 6 hetes nyári gyakorlatomat töltöttem. A 6 hét lejárta után nagyon örültem, hogy az akkori GYTM-en állandó gyakornokként maradhattam. Ami kifejezetten tetszett, hogy diákként is teljeskörű munkát tudtam végezni, nem csak a jellemző gyakornoki feladatokat, mint a többi szaktársam.

Az azóta eltelt hat évben számos új kihívással találkoztam, amiknek köszönhetően szakmailag is tudtam fejlődni. Az utóbbi pár évben lehetőségem nyílt külföldi munkatársakkal együtt dolgozni, akik közül számos kollégával jó a kapcsolatom. Számomra nagyon pozitív dolog, hogy van előrelépési lehetőség, hiszen én is diákként kezdtem a cégnél. Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy 15 perc a munkába járás.

Ami miatt még szeretek a Diatronnál dolgozni, az, hogy mindig van arra lehetőség, hogy új technológiákat, kihívásokat és embereket ismerjek meg, akik hozzájárulnak a folyamatos fejlődéshez. Továbbá, a jó, mondhatni baráti kapcsolatok a munkatársakkal szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy szeretek a Diatronnál dolgozni.”

Nagyváry-Iván Marianna, Készülékgyártás:

„A munkaköröm változatos és mindig volt lehetőségem fejlődni és tanulni. Szinte már a gyártás minden részén dolgoztam, a kezdetektől a végéig ismerem a gyártási folyamatot. Nagyon érdekelt, hogyan működnek a gépeink és mindig voltak újabb kihívások, amelyek fejlődési és előléptetési lehetőségeket hoztak a számomra. Operátorként kezdtem, de jelenleg az egész gyártási csapat tréningei hozzám tartoznak. Az én példám is mutatja, hogy akik kitartók és keresik a lehetőségeket, azok számára van ennél a cégnél szakmai fejlődés, ezért azt üzenem, hogy legyetek kitartóak. Amióta a Stratec cégcsoport része vagyunk, azóta még jobban érzem a munkám elismerését és minden főnököm partner abban, hogy fejlődhessek. A munkatársaimmal is már baráti kapcsolatot ápolok. A páromat is a Diatronnál találtam meg, júliusban volt az esküvőnk.”

Tóth László, Value Engineering:

„A mérnöki szakmában eltöltött közel 7 év alatt volt szerencsém megismerni többféle munkakörnyezetet, így a német és japán multinacionális vállalatok mellett a magyar kis- és nagy cégek világába is betekintést nyerhettem. Ezek alapján bátran mondhatom, hogy a Diatron ezek előnyeit egyesíti: kellően nagy ahhoz, hogy biztos munkahely legyen, a dolgozók a saját területüknek megfelelő munkát végezzenek megfelelő támogatással, de mégis elég kicsi maradt, hogy a munkavállalóknak legyen beleszólásuk a cég működésébe és javíthassanak a folyamatokon. Különösen pozitív dolog, hogy a szakmai fejlődésnek nem szabnak határt, az ötleteket nem csak meghallgatják, hanem meg is valósítják, valamint a kemény munkát elismerik.

Remélem, hogy ezek a tulajdonságok a jövőben is megmaradnak annak ellenére, hogy a cég egyre növekszik.”

Demeter-Juhász Alexandra, Minőségügy:

„Egyetemistaként amikor megkérdezték, hogy milyen munkahelyen képzelem el magam a jövőben, mindig egy olyan céget vízionáltam, ahol azzal foglalkozhatok amit tanultam, lehetőségem van a szakmai fejlődésre, ugyanakkor a munka összeegyeztethető a magánélettel, a munkakörnyezet pedig családbarát, modern, fiatalos és barátságos. Nem gondoltam volna, hogy pályakezdőként az első munkahelyemen egyből megtalálom mindezt, itt a Diatronnál. 3 éve, hogy itt dolgozom, immár a második pozíciómban, de a véleményem azóta sem változott.

Nagyon szeretem a Diatronban, hogy lehetőséget ad a szakmai fejlődésre a szervezett tréningek és a projektekbe való bekapcsolódási lehetőségek által. Az is különösen tetszik, hogy az Ötletládán keresztül a fejlesztési ötletek meghallgatásra és akár megvalósításra is kerülhetnek, ezáltal figyelnek a dolgozók véleményére. Szerintem ez egy nagyon jó motiváló kezdeményezés. A közvetlen munkatársaimmal is nagyon jó kapcsolat alakult ki, szeretek hozzájuk bejönni reggelente, ez még inkább megerősít abban, hogy jó helyen vagyok.

A jelenlegi helyzet miatt sajnos az utóbbi időben kevés céges programra volt lehetőségünk, amelyek azelőtt mindig nagyon szuperek voltak. Épp ezért már nagyon várom, hogy újra közösen vehessünk részt a karácsonyi partikon, főzőversenyeken, csapatépítőkön, és leginkább a DiatRUN csapattal való közös futóversenyeken! :)”