Gyakornoki program

Hogyan válassz gyakornoki programot?

A gyakornoki programok egyre nagyobb szerepet játszanak a főiskolások és egyetemisták életében, ami nem meglepő, hiszen a hallgatók a későbbiekben számos módon profitálhatnak abból, ha még a végzettség megszerzése előtt kipróbálják magukat a választott területükön, a munka világában.

Nem mindegy azonban, hogy milyen céget és milyen pozíciót választasz. Megmutatjuk, miért szuperhasznos számodra a kötelező gyakorlat, s adunk néhány tippet is, amelyek segíteni fognak a megfelelő gyakornoki program kiválasztásában.

 

Szakmai tapasztalatokat szerzel

A gyakornoki programokról sokaknak a kávéfőzés s a hasonló, szakmainak nem nevezhető feladatok jutnak eszébe, azonban jó esetben a gyakorlat nem erről szól.

Nem mindegy, melyik céghez jelentkezel, mivel értékes tapasztalatokra akkor teszel szert, ha valóban belekóstolsz a szakmába.

Fontos, hogy profi szakemberek irányítása és felügyelete mellett lehetőséget kapj a szárnypróbálgatásra.

A gyakorlati időt érdemes kihasználni, hiszen később – ha már a zsebedben lesz a diplomád – elvárják tőled, hogy önállóan oldd meg a rád bízott feladatokat anélkül, hogy bárki felügyelné (és szükség esetén javítaná) a munkádat.

Megismered a szakmád igazi arcát

Más az egyetemi padokban ülve, előadásokat hallgatva elképzelni, hogy milyen lesz majd, ha már végzett szakemberként dolgozol a területeden, és más belecsöppenni egy cég „való világába”, ahol az addig szerzett elméleti tudást át kell ültetni a gyakorlatba.

Nagyon fontos, hogy még az elhelyezkedés előtt kialakuljon benned egy reális kép a leendő munkádról, a jövőbeni napi rutinokról, hiszen így könnyebb lesz felkészülni rá.

A gyakornoki program kiválasztása előtt gondold át, később milyen területen szeretnél dolgozni, s lehetőleg olyan céget válassz, amelynél leendő munkakörödet alaposan megismerheted!

Igazi Time Manager leszel

A gyakornoki program nemcsak azért kiváló lehetőség, mert fontos szakmai tapasztalatokat szerezhetsz, hanem azért is, mert olyan kompetenciákra tehetsz szert, amelyek később hasznosak lesznek. Rákényszerülsz például, hogy megtanuld beosztani és kimaxolni a rendelkezésedre álló időt, hiszen a gyakorlat mellett az egyetemen is helyt kell állnod. Ez jól jön majd, amikor a munka, a magánélet és esetleg más „dimenziók” között kell majd ügyesen lavíroznod.

Törekedj arra, hogy a gyakornoki programot össze tudd egyeztetni az egyetemi és egyéb kötelezettségeiddel!

Hozzásegíthet az első állásodhoz

Jó, ha tudod, hogy bármilyen céghez jelentkezel majd munkavállalóként, értékelni fogják, ha már pályakezdőként rendelkezel releváns szakmai tapasztalatokkal.

Ugyanakkor sok olyan gyakornoki program van, ahol egyből főállást is kínálnak az egyetem befejezését követően, így érdemes már gyakornokként odatenni magad, és a legtöbbet kihozni a gyakornoki státuszból!

Akár már a gyakorlat egyeztetése során rákérdezhetsz, hogy van-e esély a későbbiekben a hosszabb távú együttműködésre!

Marketinges gyakornoki lehetőségek és pozíciók – a DLX MEDIA-nál

Ha marketinges vizeken evezel, és szívesen kipróbálnád magad értékesítő, ügyfél- és projektmenedzser, videóvágó, operatőr, marketing asszisztens, szövegíró vagy közösségi média menedzser pozícióban, a DLX MEDIA marketing ügynökség égisze alatt erre lehetőséget kaphatsz.

A cég számos felsőoktatási intézménnyel áll kapcsolatban, és fontosnak tartja, hogy teret adjon a hallgatók számára az első szakmai tapasztalatok megszerzésére.

Kölcsönös szimpátia és megfelelés esetén pedig az iskola elvégzése után akár hosszú távon is a csapat részévé válhatsz!