HeczendorferSzandra_Frissdiplomas.hu

Dolgozz az Infineonnál, és tedd zöldebbé a jövőt!

Hogyan teremthetsz jó első benyomást az állásinterjún, mivel járulnak hozzá a zöldebb jövőhöz a teljesítmény-félvezető modulok, és mire számíthat az, aki az Infineonhoz jelentkezik? Interjúnkban Heczendorfer Szandra, az Infineon HR specialistája választ ad ezekre a kérdésekre!

 

Mivel foglalkozik az Infineon?

Teljesítmény-félvezető modulokat gyártunk. Ez elsőre nehezen elképzelhető annak, aki nem műszaki területről érkezik, pedig ezek a modulok körbevesznek minket: ott vannak a vonatokban, elektromos autókban, háztartási eszközökben, illetve chipjeink megtalálhatóak laptopokban, telefonokban.

Milyen területre kerestek új kollégákat?

A szellemi dolgozóink nagy része mérnök, így elsősorban mérnököket keresünk, de van gazdasági terület, mint pénzügy, beszerzés és HR, ahol mi is dolgozunk. A mérnöki területek közül a villamos- és gépészmérnököket, mechatronikai mérnököket egyaránt várjuk, leginkább a folyamatmérnökség, fejlesztőmérnökség, automatizálás és minőségirányítás iránt érdeklődőket, de dolgoznak nálunk fizikusok is, többek között a folyamatfejlesztő csapatban.

Pályakezdők számára is kínáltok lehetőségeket?

Juniortól senior szintig több területre is várunk jelentkezőket. Hiszünk abban, hogy az egyetemen megszerzett tudást nálunk gyakorlati tapasztalatokkal is ki tudják egészíteni, ezért várjuk diákok és pályakezdők jelentkezését is gyakornoki pozícióinkba, hiszen a gyakornokok is nagyban hozzájárulnak a csapat munkájához. Abszolút van lehetőség arra, hogy gyakornoki pozíciótól kezdve építsen hosszú távú karriert az ember, most is vannak, akik kaptak ajánlatot főállású pozícióra, és maradnak is.

Ha valaki jelentkezik hozzátok, mire számíthat a kiválasztás során?

A honlapunkon keresztül tud jelentkezni, majd a vállalat porto-i szolgáltató központjában dolgozó kollégák felveszik vele a kapcsolatot telefonon. A következő körös interjú a szakmai vezetővel és a Business Partnerrel zajlik. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a jelöltekkel, hogy mindig tudják, éppen hol tart a kiválasztás.

Tudsz valami jó tippet adni a jelentkezőknek az állásinterjúhoz?

Így, hogy áttértünk a Webex-es interjúkra, vagy legalábbis minden esetben megadjuk a Webex-es interjú lehetőségét, jóval rugalmasabb a rendszer. Fontos azonban, hogy annak ellenére, hogy otthoni környezetből jelentkezik be, kezelje a szituációt valóban interjúhelyzetként. Jó, ha a jelentkező ismeri a vállalatot, tudja, mivel foglalkozik a cég, hova jelentkezik. Ezeken kívül a legfontosabb, hogy adja önmagát.

Van olyan tudás vagy tulajdonság, amit kiemelkedően fontosnak tartotok egy új munkatárs kiválasztásánál?

Fontos, hogy passzoljon a csapatba, működjön a kémia, illetve hogy kövesse a vállalat stratégiáját és értéket hozzon a vállalat működésébe.

Mit gondolsz, a JOB4me hogyan tud segíteni abban, hogy megtaláljátok őket?

Így, hogy bővülünk, nagy lehetőség számunkra a megjelenés, hiszen rengeteg embert tudunk elérni. Sok nyitott pozícióval készülünk, reméljük, minél többen jönnek majd a standunkhoz!

Mi lenne az a tanács, aminek örültél volna álláskeresőként?

Az, hogy nézzek szét alaposan a piacon, és ne döntsek hirtelen, hiszen lehet, hogy jobb lehetőségek is tárulnak majd elém. Egy JOB4me jellegű állásbörze remek alkalom erre, hiszen több cég életébe, hangulatába – és egyúttal lehetőségeibe is beleláthat az ember.

Szerinted mivel járul hozzá a cég a jövő építéséhez?

A szlogenünkben is benne van, hogy célunk könnyebbé, biztonságosabbá és zöldebbé tenni a jövőt Félvezető moduljaink szabályozzák az energiafelhasználást, így a berendezés, mely tartalmazza a modulunkat, kevesebb áramot fogyaszt. A telefonok, laptopok területén pedig a legfontosabb szempont a biztonság folyamatos fejlesztése.

Te mit szeretsz leginkább a munkádban?

Jó a csapat, jól kijövünk a többi területtel. Mind személyes és szakmai fejlődésben, mind karrierszempontból remek munkahelynek tartom, mindig van új kihívás. Jó látni a folyamatos bővülést, és azt, hogy van jövője a vállalatnak.

One thought on “Dolgozz az Infineonnál, és tedd zöldebbé a jövőt!

Comments are closed.