Kezdd a szemesztert vidáman! Pár suliindító film, amitől a megjön a kedved a tanuláshoz

Egy újabb nyár repült el olyan gyorsan, mintha nem is lett volna!

Fesztiválok, bulik, strandolás a haverokkal a nagy melegben, családi programok hétvégén, vagy egy kis nyári munka pénzgyűjtés gyanánt az új szemeszterre. Akárhogy is telt ez a 2-3 hónap, ilyenkor mindig nehéz visszaülni az iskolapadba és újra a ZH-kra készülni. A Neptunnal sem könnyű bánni, főleg az órarend beütemezésének kezdetén, úgyhogy jól készülj fel rá: stabil net, gyors laptop, előre betervezett órarend, lehetőleg A, B és C verzióban is. Ez a siker kulcsa!

Na de mielőtt belevágnánk a közepébe, előbb javasolnánk neked 5+1 tanévindító filmet, amitől talán nagyobb kedved lesz visszatérni az előadások és gyakorlati órák közé. De ha a kedved nem is hozzák meg, a hangulatod mindenképpen feldobják évnyitó előtt!

 

5 + 1 filmválogatás, ami meghozza a kedved az egyetemhez

  1. 22 Jump Street – A kopasz osztag 1-2

Felnőttként visszacsöppenni az iskolapadba… Hát nem könnyű! Az agyunk már nem úgy szívja magába a tudást, mint annak idején, kialakítottunk egy mindennapi rutint, amiről nehezen mondunk le, és egy vad, bulis éjszaka után már a másnap sem ugyanolyan. Ráadásul a fiatalok sem olyanok, mint régen, amit Channing Tatum (Jenko) és Jonah Hill (Schmidt) főszereplésével hőseink is megtapasztalnak. A régi szerepek megfordultak, ezúttal a gyerekként lúzer Schmidt most a menők táborába tartozik, az egykor kosárbajnok Jenko pedig a kockák csapatát erősíti. A szórakozás mellett azonban küldetésükről sem feledkezhetnek meg, amiért eleve visszakerültek az iskolapadba: le kell leplezniük egy drogkereskedő bandát!

A filmnek 2 része is van. Az történet nagyjából ugyanaz, annyi különbséggel, hogy az első részben gimnazisták, míg a második részben egyetemisták közé kell beépülniük. Mindkettő igazi, humorral teli, akciódús vígjáték!

 

  1. Más ritmusra

Egy könnyed, zenés, táncos film, amiben főhősünk, hogy bekerüljön a vágyott egyetemre, csatlakozni szeretne az iskola tánccsapatához. Csakhogy ügyetlensége miatt más megoldást kell találnia, ezért elhatározza, hogy saját csapatot alapít. Velük fog indulni a táncversenyen, amit egyetemi jelentkezésében is feltüntethet. Szórakoztató és vidám történet, jó zenékkel és még annál is jobb koreográfiákkal!

 

  1. Step up

Habár a Step up filmeknek alapeleme a tánc, a 1. 2. és 3. részekben az egyetemi tanulmányok is szerepet kapnak, hiszen fő üzenetük, hogy azt tanulhatsz, amit csak szeretnél! Ha a táncban találod meg önmagad, akkor remek iskolák szakosodtak ilyen területre, ugyanakkor egy nehezebb egyetemi pálya, mint a mérnöki képzés miatt sem kell abbahagynod, amit szeretsz. Fontos ugyanakkor, hogy a tanulás mellett ne hanyagold el a magánéletedet se! Legyenek hobbijaid, szervezz programot a barátaiddal, élvezd az iskola nyújtotta lehetőségeket. Csak egyiket se vidd túlzásba, találd meg a szórakozás és a kötelesség közötti egyensúlyt!

 

  1. Doktor szöszi

Egy igazi klasszikus vígjáték, a legelterjedtebb sztereotípia felhasználásával és ennek cáfolásával, miszerint a szőke bombázók nem túl eszesek, ezért komoly egyetemekre sem kerülhetnek be. Elle bebizonyította, hogy ez nem így van. Ha akar valamit, akkor ő igenis megszerzi azt, ezzel megmutatva mindenkinek, hogy a szépség és az ész járhat kéz a kézben. Rózsaszín dolgozataival, csillámos füzeteivel és illatos tollaival robban be a Harvard jogi karára, ahol egy gyilkossági ügyre kerül gyakornokként, és hirtelen minden megváltozik körülötte.

Több része is van a filmnek, ha tetszett az első, garantáltan tetszeni fog a többi is! 😉

 

  1. A mindenség elmélete

A Cambridge-i Egyetemen tanuló Stephen Hawking életét és munkásságát láthatjuk megfilmesítve. Az ifjú kozmológus szilárdan halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy megtalálja az univerzum magyarázatára a választ. Közben megismerkedik egy bölcsész lánnyal, és kitárul előtte a világ, egészen addig, míg fel nem fedeznek nála egy komoly betegséget. Motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, ő mégis kitart. Összeházasodik szíve választottjával, családot alapítanak, és folytatja munkásságát a tudomány világában. Egy lebilincselő történet a szeretetről, kitartásról, valamint a fizikai és szellemi határok közötti különbségről.

 

+1   10 dolog, amit utálok benned

Ebből film és sorozat is készült, ezért megilleti őt a +1 helyünk! 😉

A történet mindkét esetben ugyanaz, viszont a szereplők különböznek.

A gimis élet már önmagában sem egyszerű, főleg ha egy morcos, „mindenkit utálok” típusú nővérrel áldott meg az ég. Biancának ebben nem volt szerencséje… Hiába hívta volna el több srác is randira, az apja kikötötte, hogyha a testvére, Kat nem megy sehova, akkor ő sem. Nővére, habár jeleskedett a tanulmányok terén, a magánéletében már nem volt olyan „kimagasló” személyiség. Kissé különc jelleme és goromba viselkedése miatt senki nem vágyott a társaságára. Szerencsére Bianca egy leleményes kérője mindent megtett annak érdekében, hogy a lánnyal találkozhasson, így felkérte a suli fekete bárányát, hogy törje meg Kat ellenállását és mozdítsa ki otthonról. Innen kezdődnek a bonyodalmak!

 

Reméljük, jól fogsz szórakozni a filmeken, minket mindig felvidítanak. Készíts be popcornt vagy más mozis nasit, hogy teljesebb legyen az élmény!

 

Szerző: Balogh Brigitta