semcon

Oldott légkör KKV-módra egy multinál – Hogyan csinálja a Semcon?

A Semcon emberbarát arcát már megismerhetted az egyik Department Manager-rel készült interjúnkból, azonban vannak még a tarsolyunkban olyan infók a cégről, amelyek nagyon jelentősek lehetnek a karriered szempontjából. Különösen, ha egyszerre élveznéd ki a kis cégek rugalmasságát és a multikulti színességét. Nézzük, mit tud a Semcon!

 

Segítős-kérdezős-ismerkedős kultúra

Sok multinacionális cégnél csak azoknak az embereknek köszönsz, akiket ismersz. A Semconnál ez nem így van, számíts rá, hogy mindenki rád fog köszönni már az első napodon, ezzel is megteremtve a barátságos hangulatot, ami minden bizonnyal a fent említett kultúrából fakad.

Ezt kiválóan szemlélteti a cég berkeiben használt mondás, miszerint, „ha nem tudsz valamit, kérdezz meg egy embert, és, ha nem tudja a választ, biztosan elirányít ahhoz, aki tudja.” Nem csak a magyar csapaton belül.

Emellett, az idei év (és a home office) kihívásait némileg enyhítve, minden hónapban küldenek hírlevelet a munkavállalóknak az aktuális hírekkel, érdekességekkel (például kinek született babája), és az új belépők bemutatásával, ezzel is támogatva, hogy mindenki megismerje a legújabb kollégákat.

 

Stabil háttér szigorú hierarchia nélkül

A stabil külföldi háttér azt is jelenti, hogy vannak globális sztenderdek, mégis hagyják, hogy minden leányvállalatnál kialakulhasson egy saját céges kultúra. 8 országban, 2200-an dolgoznak a Semconnál, amiből a magyar iroda 220 fős. Ez persze nem kicsi, de a közvetlen hangulatot sikerült megőrizni.

Jól mutatja mindezt, hogy náluk a mai napig az ügyvezető hívja fel azokat a jelölteket, akiket felvesznek. Ennek főként az az oka, hogy szereti tudni, ki kerül a céghez, egy kicsit megismerni, beszélgetni vele. És ne csak 2 perces smalltalk-ra gondolj, mert jó eséllyel az ajánlatot is átbeszéli veled, amit kaptál a cégtől. Gondolnád, hogy van ilyen egy multinál? 🙂

 

People first

Miután bekerültél a céghez, egy mentor fogja segíteni a munkádat az első hónapokban. Közös cél, hogy megtaláljátok azt a területet, ami a legközelebb áll hozzád, és be tudj illeszkedni a csapatba. Arról, hogy milyen a munka, hogy érzed magad, visszajelzést tudsz adni (többek között) a negyedéves beszélgetéseken, és ezt ténylegesen figyelembe is veszik a továbbiakban. A Semconnál fontos szempont, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat, így rengeteget tesznek azért, hogy ez meg is valósuljon.

Egyrészt a már említett szakmai értelemben, másrészt a munkán kívül tevékenységek során is. Habár a szokásos nyári csapatépítőre, karácsonyi bulira, közös beülésekre idén nincs lehetőség, ezt igyekeztek pótolni. Március óta futó social activity programsorozatukkal díjat is nyertek, ebben olyan elemek szerepeltek, mint könyvklub, filmklub, játékok, posztolós kihívások, valamint minden pénteken virtuális kávészünetet tartanak. Hetente váltakozó témák kerülnek terítékre más-más kolléga tolmácsolásában, legyen szó a mentális egészségről, versfelolvasásról, utazási élményekről vagy online koncertről.

Részt vennél a következő virtuális kávészüneten? Elnyerte a tetszésedet a Semcon-életérzés? Jó angoltudással és tech érdeklődéssel várják a jelentkezésed Technical Writer pozícióba! Jelentkezz itt!

Ha még többet megtudnál a cégről, irány a profiljuk vagy olvass bele az említett interjúnkba!

 

Szerző: Bányai Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?