Europass

Tippek a jó önéletrajzhoz

„Legyen benne minden, ami a munkára való alkalmasságot jelzi, és amit a munkaadó kér, de azon kívül semmi több.”

Nagyjából ezzel a mondattal lehetne összefoglalni, mit érdemes feltüntetni az önéletrajzban, és mit nem. Az Europass szolgáltatásai segítenek készségeid megfelelő bemutatásában!

 Vendégcikk
TOP 3 TIPP A SIKERÉRT:
Kerüld a felesleges adatokat!

Ami egy cég számára releváns, az a jelentkező neve, telefonszáma és email címe. A lakcím lényegtelen, ha megoldod, hogy az adott városban dolgozz. Csak akkor nyilatkozz pontos címedről, ha azt kifejezetten kéri a munkáltató!

Mutasd a fotód, megmondom ki vagy!

Nem tanácsos magadról se szelfit, se igazolványképet, se a privát életben (például nyaraláskor, családi ünnepen) készített fotót küldeni. Fontos a háttér, a megvilágítás, a megfelelő öltözet, a jó kivágás, a pozitív kisugárzás és a kép jó minősége. A fotód legalább annyit elárul rólad, mint az önéletrajzodban leírtak!

Pályakezdő vagy minimális szakmai tapasztalattal?

Semmiképp ne hagyd üresen a szakmai tapasztalat mezőt CV-dben! Tüntess fel releváns önkéntességet vagy egyetemi projektben való részvételt, külföldi mobilitást, hiszen ez megmutathatja egyes területek iránti elkötelezettséged, lelkesedésed.

További hasznos tippeket találsz az europass.hu weboldalon!

Spórolj időt a szerkesztéssel és helyezd a fókuszt a tartalomra!

Az Europass önéletrajzok és motivációs levelek az alábbi linken keresztül hozhatók létre. Egyszerű és letisztult vagy inkább színes és kreatív CV-t szeretnél? A könnyen kezelhető szerkesztőfelületek segítségével bármelyik elkészíthető, akár több nyelven és több változatban is, teljesen ingyenesen.

Az önéletrajz és a motivációs levél létrehozásához nincs feltétlenül szükség regisztrációra, de az e-portfólió elkészítése számos előnyt biztosít a hosszú távú karrierépítésben. Tudj meg többet!

frissdiplomas.hu-nál mindent megteszünk azért, hogy élménytelibbé és egyszerűbbé tegyük az elhelyezkedés, a karrierépítés folyamatát. Az egyetemistáknak és pályakezdőknek szóló karrierportálunk mellett tevékenységünk legújabb eleme Magyarország első élményközpontú állásbörzéje, a JOBVERSE Állásbörze. Csatlakozz, és emeld a karriered a következő szintre velünk!