DPD_Frissdiplomas.hu

Mert a Föld #KözösLakhelyünk

„A fenntarthatóság korunk legnagyobb kihívása. A DPDgroupnál úttörő szerepet játszunk egy valóban fenntartható vállalkozás kialakításában. Ez hajt minket minden nap. Célunk, hogy a világ jótékony ereje legyünk, egyesítve erőinket az ügyfelekkel, fogyasztókkal, beszállítókkal és más érdekelt felekkel, hogy pozitív változást érjünk el az emberek, a bolygónk és a közösségek számára. A DPDgroup az e-kereskedelem forradalmának élvonalában van, és naponta emberek millióinak életét érinti – ez egy másik ok, amiért arra törekszünk, hogy a legfenntarthatóbb kézbesítő cég legyünk. Mert bárhol is élünk a Földön, egy a lakhelyünk.”

Így fogalmaz Jean-Claude Sonet (Executive Vice President, Marketing, Communications ans Sustainability, GeoPost/DPDGroup), mely jól mutatja a DPD fenntarthatóság iránti elköteleződését.

 

Tavaly 2,1 milliárd csomagot kézbesítettünk világszerte. Most azonban a jövő generációinak és a bolygónknak a védelméről van szó. Ezért 2013 óta 18,8%-kal csökkentettük az egy csomagra jutó CO2-kibocsátásunkat, és 2025-re elérjük a 30%-ot, amikor is a 225 legnagyobb európai városban a kézbesítő járműveink 100%-ban alacsony károsanyag-kibocsátásúak lesznek.

Fenntarthatósági megközelítésünk három pillére – „Emberek, Bolygó és Közösségek” – által inspirálva és vezérelve a DPDgroup minden eddiginél keményebben dolgozik azon, hogy olyan társadalmi és környezeti örökséget teremtsen, amelyre gyermekeink büszkék lehetnek.

A DPD tehát elkötelezett a környezetvédelem mellett, melynek keretein belül 2022-ben is 100%-ban karbonsemleges szállítást ígér. Az elmúlt évben 16,7%-kal csökkentettük az egy csomagra jutó CO2-kibocsátásunkat amellett, hogy csomagszámunk 22,5%-kal nőtt.

Ne feledjük, a Föld #KözösLakhelyünk!

Ezért is fontos, hogy gondoskodjunk róla. A DPDgroup tagjaként elköteleztük magunkat amellett, hogy minden csomagot, amelyet kézbesítünk, szén-dioxid-semlegessé tegyünk minden ügyfelünk számára, külön költség felszámítása nélkül. Ez a kötelezettségvállalás az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérésére, csökkentésére és kompenzálására irányuló háromlépcsős megközelítésen alapul.

Ezt a célt támogatva két tiszta energiatermeléssel kapcsolatos projektben is részt veszünk, melyek esetében Magyarország hozzájárulása az elmúlt években az alábbiak szerint alakult:

  1. projekt: Szélenergia projekt Indiában:
  • 4 db szélturbina üzemeltetésének költségeit álltuk.
  • egy év alatt 4996 MWh zöld energiát sikerült előállítani, mellyel adott évben 4345 indiai lakos éves áramellátását tudtuk biztosítani.
  1. projekt: Biogáz projekt Brazíliában:
  • egy év alatt 475 MWh zöld energia lett előállítva, mellyel 158 brazil lakos éves áramellátását tudtuk biztosítani.

A projekteken kívül a kiszállítások hatékonyságának folyamatos növelésével minimalizáljuk a feleslegesen megtett km-eket, ezen felül pedig elektromos kistehergépjárművek számának a növelésével fogjuk elérni 2025-re a csomagonkénti 30%-os csökkentést.

Idén indul az úgynevezett Breathe programunk, melynek keretein belül a nagyvárosok levegőszennyezettségét fogjuk mérni mobil és rögzített pontokon. Célunk, hogy felhívjuk a lakosság és a döntéshozók figyelmét a levegőszennyezettség okozta problémák jelentőségére.

És ne feledjük, a Föld #KözösLakhelyünk!

Olvass még több érdekességet CSR programunkról a weboldalunkon!