DPD_Frissdiplomas.hu

Te is lehetsz sikeres nő a férfiak világában!

Biztosan Te is hallottad, vagy talán már meg is tapasztaltad, hogy a munka világában néha érik negatív megkülönböztetések a nőket. De a jó hírünk az, hogy egyre több nagyvállalat tartja küldetésének, hogy mérsékelje ezt a negatív diszkriminációt. Nézd meg, a DPD-nél ez hogyan valósul meg!

 

Talán meglepődsz azon, hogy pont egy logisztikai vállalat tartja fontosnak, hogy támogassa a nőket a karrierépítésben. Pedig így van. Ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy az itthoni képviseletnél, a DPD Hungary Kft-nél a munkavállalók 40%-a nőkből áll. Most biztosan arra gondolsz, hogy persze, tuti a tipikus „női” szakmákban, mint pl. a HR vagy a pénzügy, de nem. A csomagelosztó központunkban a csajok néha a pasikat megszégyenítő gyorsasággal és precizitással szortírozzák a csomagokat. Épp úgy találkozhatunk futárlányokkal, depóvezető hölgyekkel, mint ahogy vámszakértő, reklamációkezelő, projektmenedzser vagy termékmenedzser pozícióban dolgozó kolléganőkkel. Ebből is láthatod, a logisztika nem csak a nehéz fizikai munkáról szól, érdemes más perspektívából tekinteni erre a szakmai területre.

Logisztika, mint precíziós szerkezet

A logisztikai iparágra úgy gondolj, mint egy precíziós szerkezetre, ahol minden résztvevő együtt tesz a sikerért. Mindegy, hogy valaki ügyvezető, értékesítő vagy raktáros, mindenki ugyanannyira fontos a tökéletes végeredmény eléréséhez. Amennyiben ezt felismerjük, a siker garantált!

Ezt az eszmét szem előtt tartva, nálunk a vezetői csapatot számos női tag erősíti. A mindennapi helytállás nehezített terep a „pasik világában”, de pont a női tulajdonságokból eredő előnyök miatt van szükség a közreműködésükre. A nők tudatossága, határozottsága, empátiája és segítőkészsége mind olyan tulajdonságok, ami egy jó munkaerő ismérve.

Női karrierek a DPD-nél

Több kolléganőnk is gyakornokként kezdett nálunk, majd a ranglétrát végig járva, mostanra többen már kiemelt vagy vezetői pozícióban dolgoznak, a cég alappillérei.

A DPD Group-ban nem csak helyük van a nőknek, de kifejezetten odafigyelnek arra, hogy a vezetői székekben ne csak férfiak üljenek. Nemzetközi szinten is irányítanak nők, és kiemelkedő sikereket érnek el a munkájukban.

Nemzetközi kutatások szerint a nők jövedelemszintje egész Európában alacsonyabb, mint a férfiaké. Mi kifejezetten ügyelünk arra, hogy ne érje kollégáinkat negatív diszkrimináció akár a neme, a kora vagy a nézetei miatt. Minden munkatársunk ugyanabban a juttatásban és támogatásban részesül, emellett ugyanúgy megkap minden fejlődési lehetőséget. Képzésekkel és egyéni fejlesztési folyamatokkal segítjük őket az önmegvalósításban.

Kolléganőink élete a hétköznapokban

Tisztában vagyunk vele, hogy a nőknek anyaként nehezebb összeegyeztetni a munkát a magánélettel, ezért odafigyelünk rá, hogy olyan intézkedéseket hozzunk, amivel támogatjuk őket a mindennapokban. Számos munkakörben lehetőség van a home office-ra és a rugalmas munkaidőre, ezen kívül igyekszünk minél inkább megkönnyíteni a kismamák visszatérését a munka világába.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar társadalom a nők munka és a magánélet közötti egyensúlyának problémáját még mindig az egyén felelősségének tartja, emiatt még nagyobb hangsúlyt helyezünk a női munkavállalóink értékeinek elismerésére.