GE OMLP

Mit tehet egy munkavállaló a mentális egészségének megőrzése érdekében? – a GE Gas Power tippjei

Az önfejlesztés éppolyan fontos, mint a szakmai ismeretek. A munka világában nem szorulhat háttérbe az önismeret sem, hiszen úgy érthetjük el a legnagyobb sikereket, ha a legtöbbet hozzuk ki önmagunkból. Nem szabad azonban túlzásokba esni: adjunk időt magunknak a pihenésre, hiszen az állandó pörgés mind fizikai, mind mentális egészségünkre negatívan hat. Konrád Veronika, a GE Gas Power Beszerzési vezetője és HealthAhead wellbeing site champion most megosztja velünk tippjeit arra vonatkozóan, hogy mit tehet egy munkavállaló mentális jóllétének megőrzése érdekében.

 

Konrad Vera

Konrád Veronika, a GE Gas Power, Beszerzési vezetője és HealthAhead wellbeing site champion

 

Mindenki szeretne jól teljesíteni a magánéletében és a munkájában egyaránt. Szeretnénk gondoskodni a családunkról, az állatainkról, akikért felelősséggel tartozunk. Elég időt szakítani a barátainkra, előrehaladni a karrierutunkon, ez mind hatalmas erőbefektetéssel jár. Jól akarjuk csinálni, de csak akkor tudunk energiát beleadni, ha van miből.

GE

Szerintem a legfontosabb az, hogy szakítsunk néha időt magunkra is, hogy feltöltődjünk, új lendületet vegyünk. A mai pörgős világban, ahol mindenki 1000 fokon ég, a legjobb, amit tehetünk, ha időnként lelassulunk és megpróbálunk a jelenben maradva befelé figyelni. Ehhez én személy szerint a természetet szoktam segítségül hívni. Lecsendesíteni az elmét és tenni egy sétát az erdőben, vagy csak egy parkban, a természet hangjait figyelni.

Azt gondolom, hogy napi szinten kell egy kis digitális detox, amikor az online teret magunk mögött hagyjuk és kilépünk a valóságba. A covid időszak nagy hatással volt a személyes kapcsolataink elsorvadására, jót tesz, ha néha visszatérünk az alapokhoz és megtapasztaljuk a materiális tér által nyújtott lehetőségeket. Menjünk ki a legközelebbi rétre, erdőbe és üljünk le a fűbe, egy farönkre és legyünk picit csendben, a gondolatainkat lehalkítva, magunkra figyelve.

Arra az esetre, ha csak napi pár percünk van erre a szellemi felfrissülésre, a GE nagyszerű alkalmazásokkal támogatja a dolgozóit.
A https://www.ge-healthahead.com/ oldalán minden munkavállaló számára elérhető segítséget kínál a mentális egészségünk megőrzésére, wellness appok formájában. A GE támogatja a Grokker, MeQ, Calm alkalmazások használatát is, ami rövid meditációs-, légző- és fizikai gyakorlatokkal, egészséges táplálkozás témájú podcastekkel instant énidőt teremt a felhasználóknak.