AIESEC_Frissdiplomas.hu

Szakmai Gyakorlat az AIESEC-kel

Az AIESEC a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezete, amely több, mint 100 országban van jelen, s melynek célja főiskolai/egyetemi hallgatók képességeinek fejlesztése, illetve nemzetközi kapcsolatok és tapasztalatszerzés elősegítése.

A szervezet 1948-ban alakult, annak az eszmének a tudatában, hogy hasonló háborúk és nézeteltérések elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy megismerjük más nemzetek kultúráját, és elfogadjuk a világ különböző országainak eltérő nézeteit. Habár az évek alatt sokat változott a szervezet és programjai, egy közülük stabilan áll a talaján, ami nem más, mint a Global Talent Program. A program keretein belül lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, hogy 6-78 hétig terjedő időszak alatt szerezzenek szakmai tapasztalatot külföldön gyakornoki pozícióban. Ezalatt olyan élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodnak, ami hozzájárul személyes és professzionális fejlődésükhöz egyaránt.

Az AIESEC víziója nem más, mint „Peace and Fulfillment of Humankind’s Potential”, azaz kiaknázni minden egyén lehetőségeit és kiállni az általános békéért a világban. A „béke” szó alatt nem csak annyit értenek, hogy legyen tartós béke a nemzetek között, hanem hogy harmóniában és elfogadásban éljen az ember magával szemben, fogadja el erősségei mellett gyengeségeit egyaránt. Ehhez segít hozzá, hogy egy olyan környezetben tudják magukat kipróbálni a fiatalok ami számukra is kihívást jelent, és ahol a komfortzónából való kilépés napi rutinként tapasztalható.

A programban való részvételhez egyébként minimum középfokú angol nyelvtudás szükséges, hogy megfelelő módon tudják elvégezni a diákok az adott munkát. Ez a munka terjedhet egészen a számítástechnikától a gazdaságtudományi (marketing, sales, HR) és mérnöki területekig. Ezen említett áhított szakmai gyakorlat elérésében segítenek az AIESEC-es tagok minden erejükkel a diákoknak. Ez magában foglalhatja azt a támogatást, hogy segítenek önéletrajzuk fellendítésében, személyes célok kitűzésében, utazás előtti felkészítő szemináriumok tartásában, hivatalos papírok megszerzésében mint a vízum, munkavállalási engedély illetve biztosítás. Az AIESEC emellett abban is hozzájárul, hogy egyfajta érzelmi támogatást is nyújtson a cserediákoknak, folyamatos kapcsolattartás, kreatív programok és azokon belül interaktív játékok megszervezése által.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet a szakmai gyakorlati programunk iránt, akkor látogass el az aiesec.hu/intern-abroad weboldalra, ahol még több részlettel találkozhatsz!